De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao Banken: Uitslag ledenraadpleging De Unie is positief

02 april 2024

De leden van De Unie hebben in meerderheid ingestemd met de aanpassingen in de minimum pensioenregeling van de Cao Banken. Dank aan de leden die hun stem hebben uitgebracht. Ook de gepensioneerden en de leden die niet meer actief zijn in deze sector konden zich vinden in de uitkomst van de onderhandelingen. De werkgeversvereniging is inmiddels geïnformeerd over deze uitslag.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Vervolgstappen

Met deze afspraken kunnen de aangesloten banken, die pensioensparen in een pensioenfonds, onderhandelingen starten met de medezeggenschap. Pensioenfondsen moeten uiterlijk 31 december 2024 een transitieplan indienen bij de toezichthouder (DNB). Bij de meeste banken is de pensioenopbouw ondergebracht bij een verzekeraar of een PPI (Premie Pensioen Instelling). Voor deze pensioenen geldt een andere termijn om de regeling aan te passen aan de nieuwe pensioenwetgeving (Wtp). Voor deze pensioenregelingen moeten partijen uiterlijk 31 december 2028 de regeling aanpassen aan de Wtp.

Advies en ondersteuning leden De Unie

Leden van De Unie kunnen uiteraard een beroep op ons doen. Je kunt bijvoorbeeld bij De Unie terecht met vragen over jouw pensioenregeling of over de onderhandelingen om te komen tot een nieuwe pensioenregeling. Indien de pensioenregeling inhoudelijk wordt gewijzigd, is daar veelal instemming van de deelnemer voor nodig. Wordt deze vraag aan jou voorgelegd, neem dan contact met De Unie op. Wij kunnen nagaan of bij de wijziging van de regeling voldoende rekening is gehouden met jouw belangen.

Advies en ondersteuning ondernemingsraden

Ook ondernemingsraden kunnen een beroep doen op De Unie voor advies en ondersteuning bij de onderhandelingen over de nieuwe pensioenregeling. Bij onze organisatie is veel kennis en ervaring over dit onderwerp aanwezig. En vanzelfsprekend weten wij als geen ander hoe de minimum pensioenregeling bedoeld is door partijen.

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Of heb je vragen over je pensioen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid