De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

APG: Cao-onderhandelingen van start

04 april 2024

Op woensdag 3 april 2024 zijn we van start gegaan met de cao-onderhandelingen, om te komen tot een nieuwe cao vanaf 1 juli 2024 en verder. In dit bericht informeren wij je over onze inzet en het proces. Eind van deze week wordt ook de inzetbrief van de werkgever met de leden gedeeld. De werkgever deelt die eind van deze week via het intranet.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Op woensdag hebben alle vakbonden en de werkgever hun inzetbrieven met elkaar besproken en toegelicht. Ook was er voldoende gelegenheid voor het stellen van verdiepende vragen. Het zal de leden niet verbazen dat een aantal wensen van de verschillende bonden met elkaar overeenkomen. Soms net een ander accent, maar van gelijke strekking. Zelfs een aantal wensen vanuit de bonden komen overeen met die van de werkgever.

Het zal de leden ook niet verbazen dat de werkgever zeer terughoudend is om de kosten op te laten lopen, maar dat alle bonden vasthouden aan een gerechtvaardigde verhoging van het loon. De Unie zet in elk geval in op een structurele loonsverhoging van 10% bij een looptijd van de cao tot 31 december 2025.

Eerder heeft De Unie een uitvraag gedaan onder de leden van De Unie. Alle inbreng is gedeeld met de kaderleden van De Unie en in overleg heeft dat uiteindelijk geleid tot de inzetbrief van De Unie. Deze tref je hier aan.

Volgende week dinsdag 9 april gaan de onderhandelingen dan echt van start. Op deze tweede onderhandelingsdag gaan de bonden met de werkgever kijken hoe we tot elkaar kunnen komen. Het ligt in de verwachting dat we meerdere dagen nodig hebben om tot een resultaat te komen. We houden de leden op de hoogte over de voortgang.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Joop Voesten. Dit kan door een e-mail te sturen naar: joop.voesten@unie.nl

Gerelateerde berichten

APG: cao-onderhandelingen

In dit bericht informeren wij je over de voortgang van de cao-onderhandelingen. Afgelopen maandag kwamen de delegaties van de vakbonden…

Word gratis lid