De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Laatste nieuws!

05 juli 2023

In dit bericht komen alle actuele zaken, zoals de overgang naar a.s.r., medewerkerssessies van a.s.r. en de toekomst van Aegon en AEN aan bod.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Transactie

Op 4 juli 2023 heeft a.s.r. de transactie voor samenvoeging met Aegon Nederland afgerond. Daaronder vallen alle activiteiten van Aegon Nederland op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten. Alle goedkeuringen van de toezichthouders waren daarvoor al binnen. Zie ook het daarover uitgedane persbericht en mijn reactie daarop in het NRC.

Medewerkerssessies

Jos Baeten en zijn team zijn bezig met een tour langs de locaties van Aegon. Ze zijn maandag begonnen in Den Haag met een aantal Nederlandse en Engelstalige medewerkerssessies. Daarna waren ze dinsdag in Leeuwarden en gaan ze donderdag 6 juli langs Knab bank. De eerste reacties vanuit de achterban daarover zijn dat het goede sessies zijn. Het wordt gewaardeerd dat ze langskomen en duidelijkheid geven, ook al is het niet altijd het gewenste antwoord.

Aegon en AEN

De medewerkers van remainco zijn per 1 juli 2023 overgegaan naar de nieuwe personeelsentiteit Aegon Employee Netherlands B.V. (AEN). Qua personeelsadministratie moet het nu allemaal goed lopen. Er zijn nog een aantal zaken in te regelen, zoals het gestructureerd overleg tussen HR AEN en de vakorganisaties. De commissies die in de cao en sociaal plan genoemd staan, moeten opnieuw bemenst worden. Er zijn nog wat cao-afspraken die moeten worden nagelopen en de kennismaking over en weer uiteraard. De medezeggenschap van Corporate Center is nog niet weer op volle kracht en de toekomst van Aegon (en AEN) ook qua locatie staat in ieder geval op het overleglijstje. Op de Capital Markets Day van 22 juni 2023 werd in ieder geval duidelijk dat Transamerica het speerpunt in de toekomst wordt. In het persbericht van Aegon over het nieuwe toezicht wordt gemeld dat Aegon in Nederland blijft en naar ik begrijp een locatie zoekt op de as van Den Haag – Amsterdam. Of dit samen met Asset Management is, moet nog verder duidelijk worden. Na de zomerperiode wordt een overleg georganiseerd tussen HR AEN en de vakorganisaties en komen de punten op de agenda.

Stemming overgangsprotocol

Vrijdag 30 juni hebben wij de leden een nieuwsbrief gestuurd over het overgangsprotocol. De stemming daarover loopt tot en met vrijdag 14 juli, 12.00 uur. Als je Compleet- of Extra lid bent en je nog niet gestemd hebt, dan kan je het stemformulier in de ledenbrief van 30 juni terugvinden. Op verzoek van meerdere leden sturen wij je de lopende cao en het huidige sociaal plan van a.s.r. toe.

Contact

Als je een vraag of opmerking hebt over deze nieuwsbrief kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts mailen via emanuel.geurts@unie.nl en/of telefonisch bereiken via 06-5252 2074. Heb je een andere vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Word gratis lid