De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ABN AMRO: nieuwe afspraak beoordelingsproces

23 november 2023
ABN AMRO

In de afgelopen periode zijn we een aantal keren met de bank in overleg gegaan. We hebben gesproken over het salarisverhogingsproces, de 0-7%. Dit is de manier waarop je per jaar een volgende stap maakt in de salarisschaal waarin je zit.

Werk jij bij ABN AMRO? Word nu gratis lid!

 

Duidelijkere regels

Deze afspraak staat in het cao-akkoord van de huidige cao en is gemaakt om het salarisverhogingsproces te verbeteren. Er is een survey onder alle medewerkers geweest met een hoge respons. Ook was er een werkgroep met een brede vertegenwoordiging waar ook kaderleden van bonden in hebben plaatsgenomen.

In deze gesprekken, bijeenkomsten en de survey werden de belangrijkste knelpunten van het salarisverhogingsproces onderzocht. De medewerkers ervaren de regels en onderbouwing in het huidige salarisverhogingsproces als niet transparant. Daarom hebben we duidelijkere regels voor de salarisverhoging over 2023 afgesproken. Goed om te weten voor leidinggevenden, medewerkers en zelforganiserende teams met het oog op de eerst mogelijke salarisverhoging per 1 april 2024.

Hoe zien de regels voor salarisverhoging er vanaf 2024 uit?

Bij het afwegen van een salarisverhoging heeft de leidinggevende de keuze uit vier categorieën. In elke categorie gaat het om de waargenomen groei in gedrag en ontwikkeling:

 • Wanneer de medewerker geen of een beperkte groei heeft laten zien:
  0-2% verhoging
 • Wanneer de medewerker de verwachte groei heeft laten zien:
  2-4% verhoging
 • Wanneer de medewerker ruim boven verwachting groei heeft laten zien:
  4-6% verhoging
 • Wanneer de medewerker exceptionele groei heeft laten zien:
  6-7% verhoging

Hierbij is, net als nu, de regel dat een salarisverhoging alleen mogelijk is wanneer er nog ruimte is binnen de salarisschaal. Deze eindeschaal-regel verandert dus niet. Voor einde-schalers zullen we vanaf begin volgend jaar weer keihard moeten werken om een rechtvaardige cao-verhoging te realiseren. Daar hebben we veel leden bij nodig!

Daarnaast is het proces en de onderbouwing van de salarisverhoging beter omschreven:

 • De leidinggevende en de medewerker doorlopen het proces voor een salarisverhoging aan de hand van de stappen die zijn beschreven in de Quick Reference Card. Deze kun je vinden op het intranet.
 • De leidinggevende onderbouwt de vastgestelde groei in gedrag en ontwikkeling van de medewerker nauwkeurig in het Together & Better-formulier.

Op intranet staan ook de meest gestelde vragen. We hebben met de bank afgesproken dat we met elkaar in gesprek blijven over dit belangrijke onderwerp.

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht kun je de belangenbehartiger Harma Pethke mailen op harma.pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid