De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Onderhandelingsresultaat cao VodafoneZiggo

Vanaf vandaag kunnen de  werknemers van VodafoneZiggo stemmen over het onderhandelingsresultaat voor hun nieuwe cao.

De Unie heeft voor het eerst deelgenomen aan de cao onderhandelingen bij VodafoneZiggo en daarbij het zogenaamde DigiC proces gevolgd. Dat betekent dat alle werknemers betrokken zijn om input te leveren voor de onderhandelingen en alle werknemers de gelegenheid krijgen om te mogen stemmen over het eindresultaat. De afgelopen anderhalve week is er middels webinars en Q&A sessies binnen VodafoneZiggo voorlichting gegeven over het eindresultaat om werknemers zo goed mogelijk te informeren over de keuze die nu voor ligt. Er kan immers gekozen worden voor een 1 jarige of een 2 jarige cao. In beide gevallen wordt er gelijktijdig gestemd over een vernieuwd sociaal plan.

De Unie is tevreden over het gelopen traject met VodafoneZiggo. De resultaten van het DigiC onderzoek hebben een belangrijke basis gelegd voor de gesprekken die gevoerd zijn met VodafoneZiggo en zijn op belangrijke elementen teruggekomen in het bereikte onderhandelingsresultaat. Denk daarbij aan elementen als een snellere doorgroei in de schaal, het flexibel maken van feestdagen, een thuiswerkvergoeding, extra investering in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en uiteraard een collectieve loonsverhoging in combinatie met een indexatie van de loonschalen. T.a.v. de collectieve loonsverhoging realiseren we ons ook dat deze inmiddels door de sterk opgelopen inflatie niet voor iedereen leidt tot  koopkrachtbehoud. De vraag is dan ook of dit in de huidige context volledig aan de cao tafel gerepareerd kan worden zonder dat het onevenredig ten koste gaat van de concurrentiepositie van VodafoneZiggo. T.o.v. de afspraken die momenteel elders in de markt gemaakt worden wijkt de afspraak bij VodafoneZiggo niet significant af. Nu is het aan de medewerkers van VodafoneZiggo om te bepalen of de cao en het vernieuwde sociaal plan er ook daadwerkelijk komen.  Er kan nu gestemd worden.

Om te kunnen stemmen zullen de werknemers vandaag benaderd worden door het onafhankelijke onderzoeksbureau Innervoice. Via het werkmailadres ontvangen je een bericht met een link naar een stemformulier waarin het akkoord nogmaals wordt uitgelegd en waar je vervolgens een stem kunt uitbrengen met een toelichting. Stemmen kan t/m 27 mei.

Meer informatie over het onderhandelingsresultaat lezen, klik dan hier.

Klik hier voor de voorstellenbrief van De Unie die als leidraad heeft gediend voor de onderhandelingen.

Heb je vragen over het resultaat dan kun je contact opnemen met ons via vodafoneziggo@unie.nl Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Kijk en luister hier naar het bericht van Jan.

Stuur dit bericht gerust door aan je collega’s.