De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Teleurstellende tweede ronde cao ING

16 september 2022

Op 15 september heeft De Unie voor de tweede keer met ING onderhandeld over de ING-cao. We waren optimistisch aan deze 2e onderhandelingsronde begonnen. Het was immers ook de dag dat ING breed in de pers bracht dat het economisch verantwoord is om de beloning van werkenden aanmerkelijk harder te laten stijgen.

Word nu gratis light lid van De Unie. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van ING-nieuws!

Niet voor het eigen personeel

Helaas, de mooie woorden van ING zijn voor andere bedrijven bedoeld. Voor de eigen medewerkers heeft ING andere gedachten. ING blijft ook in de tweede onderhandelingsronde vasthouden aan 2% collectieve salarisverhoging. De Unie had op 8 september duidelijk aangegeven dat wij 2% collectieve salarisverhoging geen serieus voorstel vonden in deze tijd met hoge inflatie en goede bedrijfsresultaten. We hebben ook duidelijk gemaakt dat het wezenlijk voor de voortgang van de onderhandelingen is, dat vertrouwen ontstaat dat ING de medewerkers in deze cao wel tegemoet wil komen (anders dan bij de vorige cao).

Verloop van het overleg

Er is op 15 september 2022 geen voortgang gemaakt. We hebben de dag beëindigd met de mededeling dat wij een week voor het volgende overleg willen horen waarmee ING het salarisvoorstel wil verbeteren.

Hulp van de leden is nu nodig!

Er zal meer moeten gebeuren. ING heeft duidelijk gemaakt dat het bedrijf nog steeds van mening is dat de ING-salarissen gemiddeld hoger zijn dan de markt. ING houdt vast aan het initiële bod van 2,0%. Verhogingen moeten volgens ING individueel of functieafhankelijk tot stand komen. Dat dit tot aanzienlijk koopkrachtverlies van het overgrote deel van de medewerkers zal leiden laat ING  koud. Ook het argument dat het bedrijfsresultaat en een belangenweging tussen aandeelhouders en medewerkers een aanzienlijk hoger loonbod meer dan rechtvaardigt, wordt door ING terzijde geschoven.

Aan de onderhandeltafel gaan we de ING niet overtuigen. Daarom vraagt De Unie nu aan de leden om ons te helpen.

Wat kun jij doen?

De Unie constateert dat de directie van ING het contact met het bedrijf heeft verloren. Ze hebben geen beeld wat er leeft onder de medewerkers die voor ING het geld verdienen.

Wij denken dat het helpt als we de directie van ING confronteren met wat hun beleid doet met de medewerkers van ING, met jou dus. We verzamelen alle verhalen en overhandigen deze geanonimiseerd, aan de ING-directie.

Concreet verzoeken we je om de volgende vraag te beantwoorden:
ING ziet geen aanleiding om het salarisbod van collectief, structureel 2% salarisverhoging te verbeteren. Wat doet dit met jou?

Jouw antwoord kun je hier invullen. De enquête staat open tot en met vrijdag 30 september 2022. Ook medewerkers die nog geen lid zijn, worden van harte uitgenodigd om hun reactie met ons te delen. Wij verzamelen alle verhalen geanonimiseerd in een witboek. Dit witboek willen we op 3 oktober overhandigen aan de ING-directieZorg ervoor dat wij indruk maken op ING!

Hoe meer hoe beter

Dit bericht wordt gestuurd naar de leden van De Unie en ook de leden van het CNV krijgen een vergelijkbaar verzoek. Maar we willen nog meer mensen bereiken. Hoe meer collega’s hieraan meedoen, hoe beter het is. Stuur dit bericht daarom door naar je collega’s en nodig hen uit om ook te reageren.

Word nu een jaar gratis lid van De Unie en stem straks mee  over je nieuwe cao!

Contactgegevens

Heb je vragen over dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl of bel met 06-52522091 of met één van de leden van de onderhandelingsdelegatie: Michel Rutte of Yoap Brugmann.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

ING: cao-overleg vastgelopen

Op 19 januari hebben vakorganisaties gesproken met ING over de nieuwe cao. Dit was een uiterste poging om via onderhandelingen…

Word gratis lid