De Unie, in jouw belang

ING

De Unie blijft zich inzetten voor arbeidsvoorwaarden die recht doen aan de inspanningen van alle ING-medewerkers. De Unie zal zich in de volgende onderhandelingen opnieuw hard maken voor jouw cao.

Loon

De Unie vindt dat de huidige cao-verhoging onvoldoende recht doet aan de inspanning van alle medewerkers. Wij zijn blij dat medewerkers in de lagere loonschalen een stevige verhoging hebben gekregen, maar blijven het jammer vinden dat er voor de andere loonschalen minder oog was. Inkomenspolitiek hoort wat ons betreft niet thuis in een bedrijfs-cao.

Pensioen

De komende periode wordt opnieuw heel belangrijk als het gaat om arbeidsvoorwaarden bij ING. Je pensioenregeling is de één na duurste arbeidsvoorwaarde na je loon. De nieuwe pensioenwet (WTP) dwingt ons om de huidige regeling grondig te herzien. Samen met ING zullen wij totaal nieuwe afspraken moeten gaan maken over de vorm en prijs van jullie pensioen. Opnieuw zullen we scherp moeten kijken naar jullie wensen en verlangens.

Invloed

Het is daarom ook heel belangrijk dat zoveel mogelijk ING-ers lid zijn van De Unie. Met je lidmaatschap heb je zelf rechtstreeks invloed om de toekomst van je eigen pensioen!

November is de maand van de vakbond bij ING! Als jij nu compleet lid wordt, dan is dat één jaar helemaal gratis! Het enige dat je hoeft te doen is je inschrijven. De rest regelen wij met ING! Je lidmaatschap loopt automatisch af, opzegging is niet nodig.

Word nu gratis lid!

Met inschrijving geef je De Unie toestemming om jou voor afloop van je lidmaatschap je een verlengingsaanbod te doen.

8 redenen om nu gratis lid te worden van De Unie

  • Complete hulp bij werk, uitkering & inkomen
  • Exclusieve ledenvoordelen
  • Handige rekentools & voorbeeldbrieven
  • Nieuwsbrief over je werk & inkomen
  • Juridisch advies & ondersteuning
  • Inzicht in je pensioen
  • Hulp & advies bij je uitkering
  • Inspraak in je arbeidsvoorwaarden

Laatste nieuws

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met ING. Wij informeren je over het periodiek overleg van 19 oktober 2023. Vooraf…

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving….