De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Beroepsgoederenvervoer: voorstellenbrief

08 september 2022

Het is volop zomertijd. Dit is dé tijd dat we vooruitkijken naar de komende cao-onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer. In een reeks kleine artikelen polsen wij je mening over bepaalde onderwerpen. Heb je de vorige onderwerpen gemist of wil je ze nog eens nalezen? Klik hier!

 

Allereerst wil ik onze leden en onze volgers bedanken voor alle reacties. Hoewel ik, belangenbehartiger Edith Werger, wel veel reacties had verwacht, waren het er toch meer dan ik durfde te hopen! Met de reacties heb ik rekening gehouden in de voorstellenbrief. De voorstellenbrief vind je hier.

Op het moment van dit bericht komen nog steeds reacties binnen van de laatste nieuwsbrief over de loonvraag, ga daar vooral mee door. Het vermoeden is dat deze nieuwsbrief ook de meeste reacties gaat voortbrengen. En dat verbaast ons niet.

De hoeveelheid reacties op de staffelpauzes was enorm groot. Kort samengevat was de algemene reactie staffelpauze = diefstal. Het lijkt mij dat de staffelpauze in de cao 2023 aan zijn einde is gekomen! Wij gaan ons daarvoor inzetten.

Dat de wachtdag bij ziekte een doorn in het oog is werd maar al te duidelijk. Inderdaad vinden wij het fenomeen achterhaald en hebben we begrip voor de mensen die zich hierdoor beledigd voelen. Dus werkgever: In plaats van een wachtdag toe te passen, ga nu maar een beterschapskaartje sturen, want als het aan ons ligt, sneuvelt de wachtdag in de nieuwe cao.

Het derde punt over de onkostenvergoeding woon-werkverkeer scoorde ook heel veel reacties. Zeker nu met de in verhouding belachelijke hoge prijsstijgingen enorm belangrijk. Maar afgezien daarvan, wil je een aantrekkelijke werkgever zijn en je biedt niet eens een woon-werk-reiskostenvergoeding aan!? Ik neem aan dat de sollicitanten dan wel in de rij staan…..

Het voorstel om van 5 mei een jaarlijkse betaalde feestdag te maken kon op grote bijval rekenen. Hetzelfde kan gezegd worden over het thuiswerkenvoorstel. Het niet tijdig afsluiten van de cao bleek inderdaad wrevel op te leveren. Voornamelijk omdat men vindt dat er geen goede redenen zijn voor de vertragingen. Ik zal tijdens de onderhandelingen hier uitdrukkelijk aandacht voor vragen. (Beloven durf ik echter niets in deze, want als er geen goed loonbod komt dan zijn we niet gauw rond met een nieuwe cao). Tot slot dan de Minimum cao, jullie hebben duidelijk aangegeven voorstander van een Minimum cao te zijn.

Vrijdag 9 september gaan we onderhandelen, ik ga mijn best doen voor iedereen.

Contact

Edith Werger, cao-onderhandelaar van De Unie neemt je je stap voor stap mee door het proces rondom de cao-onderhandelingen.  De komende weken worden alle voorstellen besproken. Wil je reagerenKlik hier om je reactie te geven. Begin september wordt er op de binnengekomen reacties gereageerd.

 

Afdrukken

Gerelateerde berichten

Word gratis lid