De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Beroepsgoederenvervoer: uitslag stemming

28 december 2023

Vrijdag voor Kerstmis is het resultaat van de stemming door de Unieleden bekend geworden. Met een minimaal aantal, waren de voorstemmers in de meerderheid. Eerlijkheidshalve moet erbij gezegd worden, dat de voorstemmers bijna allemaal in de opmerkingen te kennen gaven eigenlijk ook niet tevreden te zijn met het resultaat.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Kiezen tussen twee kwaden

Die ontevredenheid begrijpen wij zeer goed. Immers, het eindbod dat werkgevers hebben neergelegd was niet om naar huis te schrijven. Werkgeverspartijen roepen nu al jaren dat ze een nieuwe moderne cao willen hebben. Maar er gebeurt niets en het mag niets kosten. Maar stem je tegen, dan zit je in deze cao-periode niet aan tafel en heb je helemaal geen invloed en dat wil je ook niet, want de cao moet veranderd verbeterd worden!

Weinig vertrouwen in TLN/VVT

Op dit moment bestaat aan werknemerszijde weinig vertrouwen of de werkgeversorganisaties in staat zullen zijn met hun achterban tot een goed voorstel te komen voor de verbeterde cao in de toekomst.

Wij blijven open staan voor een goed gesprek, maar eerst zullen werkgevers zich moeten realiseren dat er dan door hen nogal wat werk verricht zal moeten worden! Maar vooral zullen werkgevers zich moeten realiseren, dat op de huidige wijze doorgaan geen zoden aan de dijk zet en zij dan op den duur zelf de verliezers zijn.

De Unie wil het tij keren

Wij blijven optimistisch en zullen eraan werken dat er een goede cao komt. We zoeken hiervoor de verbinding op en vertrouwen op onze eigen kracht. Jij kan daarbij erg goed helpen door jezelf bij mij aan te melden als kaderlid. We bekijken dan samen hoe in het bedrijf waar jij werkt verbeteringen kunnen worden gemaakt. Wil je weten hoe en wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Edith Werger via 06-5252 2054 of mail edith.werger@unie.nl!

Gerelateerde berichten

Beroepsgoederenvervoer: Eindbod

Afgelopen vrijdag (8 december 2023) hebben TLN/VVT, De Unie en de andere vakbonden voor de vierde keer onderhandeld om tot…

Beroepsgoederenvervoer: Tweede ronde 3%

Afgelopen vrijdag heeft de tweede cao-onderhandelingsronde van de Beroepsgoederenvervoer plaatsgevonden. De Unie heeft haar voorstellenbrief ingediend en toegelicht. Onze voorstellenbrief vind…

Word gratis lid