De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Achmea: cao

De onderhandelingen voor de cao zijn donderdag 19 december 2019 afgerond. Helaas heeft dit niet in een cao geresulteerd, die De Unie met trots aan de leden kan presenteren. Er ligt een set afspraken waarvan de kaderleden van De Unie niets anders kunnen doen dan dit met een negatief advies aan de leden voor te leggen.

Wij vinden dat er onvoldoende geluisterd is naar de terechte zorgen en bezwaren van werknemers van Achmea met betrekking tot de 34-urige werkweek. Bovendien is de salarisverhoging in 2020 slechts 1%, dit zal niet voldoende zijn om de inflatie en stijgende prijzen bij te houden.

Er zijn ook onderdelen waar we wel tevreden over zijn. De volledige set aan afspraken is hier te lezen. De Unie-leden ontvangen binnenkort een overzicht met het advies van De Unie op elk onderdeel van de afspraken. Houd de e-mail de komende dagen in de gaten.

Inmiddels hebben de Unie-leden een uitnodiging ontvangen om te stemmen. De leden bepalen of wij dit resultaat in een cao omzetten.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht of is er informatie om met De Unie te delen? Neem contact op mij, belangenbehartiger Inge de Vries, door een e-mail te sturen naar inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.