De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Belangrijke stap in de goede richting bij afspraken nieuwe pensioenregeling Achmea

28 maart 2024

Vandaag, 28 maart 2024, is er een bericht op Achmeanet verschenen, waarin alle medewerkers door vakbonden en Achmea op de hoogte worden gesteld.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Zoals je wellicht weet moet de huidige pensioenregeling worden gewijzigd. Op de website Pensioenduidelijkheid.nl kun je hier meer over lezen.

Met Achmea zijn we al heel lang hierover in gesprek. Het onderwerp is complex en het is ook best lastig om keuzes te maken. Inmiddels hebben we overeenstemming over een aantal zaken. Zo gaan we uit van een flexibele regeling en rekenen we met de door ons gewenste maximale fiscale premie voor het ouderdomspensioen. En daar zijn we blij mee. Achmea heeft immers een prima regeling, en dat willen we ook zo houden.

Maar we zijn nog niet klaar. Zo moeten we nog een aantal andere besluiten nemen. Onder andere over de compensatie ‘doorsneepremie’ en de wijze van invaren. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle afspraken in een zogenaamd transitieplan worden opgeschreven. Belangrijk is dat we bij alle besluiten goed kijken naar de evenwichtigheid voor alle groepen. Actieve deelnemers, slapers, gepensioneerden, jong, oud enzovoort.

Zodra het transitieplan klaar is mogen de vereniging van gepensioneerden (en slapers) in het kader van het hoorrecht hun mening hierover geven. Daarna zijn de medewerkers van Achmea aan zet. Maar zover is het nu nog niet. Komende maanden wordt er hard verder gewerkt. We houden jullie op de hoogte.

Het bericht van Achmeanet tref je ook hier aan.

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Huug Brinkers.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid