De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: werkgevers doen nieuw loonbod!

14 september 2022

Het nieuwe loonbod van de werkgevers is 3,2%. De Unie heeft aangegeven hier niet op in te gaan. Op maandag 26 september onderhandelen we opnieuw over de structurele loonsverhoging.

Wil jij updates over de cao Zorgverzekeraars in jouw mailbox? Schrijf je gratis in!

Cao-onderhandelingen

De huidige cao Zorgverzekeraars loopt tot 1 oktober 2022. De Unie is in onderhandeling voor een nieuwe cao Zorgverzekeraars. Maandag 12 september hebben werkgevers en vakorganisaties een ingelast overleg gehad over de nieuwe cao en met name het loon. Werkgevers hebben een nieuw loonbod uitgebracht. Ze bieden jou een structurele loonsverhoging aan van 3,2% voor het 1e jaar en 2,6% voor het 2e jaar en een éénmalige uitkering van € 200,- bruto in 2022. De éénmalige uitkering is overigens voor de schalen 1 tot en met 10. Het gaat dus wat de werkgevers betreft om een cao van twee jaar.

Vakorganisaties hebben daarop aangegeven dat zij niet de ruimte hebben om in te gaan op dit nieuwe loonbod. De inflatie is daar simpelweg te hoog voor. Wij hebben werkgevers wel enkele suggesties gedaan om in een nieuw bod mee te nemen. Werkgevers nemen dit mee en komen daar maandag 26 september bij ons op terug. Aangezien er nog maar één onderhandelingsronde in de agenda staat, is er een wederom extra overleg ingepland op donderdag 29 september aanstaande.

In de tussentijd verwachten we meer te weten te komen over de plannen van de regering op het gebied van de koopkracht. Wellicht biedt dit ook mogelijkheden om tot een nieuwe cao te komen.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de huidige situatie en wat zijn volgens jou mogelijkheden om hier uit te komen? Is een cao voor een jaar beter of juist twee? Wat moet structureel worden opgelost en wat kan eventueel met een incidenteel bedrag? Welke opties zijn er meer of minder voor de hand liggend?

Graag jouw reactie vóór maandag 26 september per mail naar emanuel.geurts@unie.nl. Alvast bedankt!

Wil jij updates over de cao Zorgverzekeraars in jouw mailbox? Schrijf je gratis in!

Contact

Als je vragen hebt over deze nieuwsbrief en/of je me wilt spreken, dan ben ik te bereiken via 06-5252 2074 of emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een individuele casus of behoefte aan (juridisch) advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

 

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid