De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Verzekeringsbedrijven: een nieuwe cao

12 april 2024

Met dit bericht informeert de belangenbehartiger Emanuel Geurts je over de nieuwe cao en over de afspraken die er verder over zijn gemaakt.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao

In december 2023 hebben De Unie, de andere vakorganisaties en de werkgeversdelegatie van de verzekeraars een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao per 1 januari 2024. Daarna volgde de stemming door de leden van de vakorganisaties en de werkgevers en de positieve uitslag.

Vervolgens zijn de afspraken uit het onderhandelingsresultaat verwerkt in de tekst van de nieuwe cao voor de Verzekeringsbedrijven 2024. De nieuwe cao wordt binnenkort aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om algemeen verbindend te worden verklaard.

Gedurende 2024 gaan cao-partijen onderzoek doen naar beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek, bespreken cao-partijen mogelijke oplossingsrichtingen. Hiervoor wordt een werkgroep ‘equal paf’ opgericht.

De cao-partijen hebben in het onderhandelingsresultaat gecommuniceerd over de vereenvoudiging van de regeling meer- en overwerk. In onderling overleg hebben cao-partijen afgesproken om deze afspraak in de volgende cao in te voeren. Op basis van de huidige informatie leidt de wijziging in deze cao 2024 tot veel onduidelijkheid en nadelige effecten. Dat betekent dat voor deze cao de tekst voor het meer- en overwerk ongewijzigd blijft.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts.  Hij is te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

Verzekeringsbedrijven: Cao

Met dit bericht informeren wij over de uitslag van de gehouden stemmingen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao voor…

Verzekeringsbedrijven: Cao update

Met dit bericht informeren wij  je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verzekeringsbedrijven van woensdag 13 december 2023.  Het…

Word gratis lid