De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Verzekeringsbedrijven: Cao

10 januari 2024

Met dit bericht informeren wij over de uitslag van de gehouden stemmingen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao voor de Verzekeringsbedrijven.  

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemming

Dank voor de uitgebrachte stemmen! Na het tellen van de stemmen is de conclusie dat de leden van De Unie in overgrote meerderheid akkoord zijn met het behaalde onderhandelingsresultaat. Vóór is 89%, 7% heeft onthouding gestemd en 4% heeft tegengestemd. Als wij kijken naar de commentaren, dan wordt het bereikte resultaat als evenwichtig en positief gezien. Er is wel wat onbekendheid en onzekerheid over wat de afspraken over het pensioen nu voor eenieder gaat betekenen, dus daar is wat extra aandacht aan te geven vanuit de cao-partijen.

Ook de leden van de andere vakorganisaties én de werkgevers van het Verbond van Verzekeraars hebben in zeer ruime mate ingestemd. Daarmee is er een cao-resultaat! Nu worden de teksten van de huidige cao aangepast met hetgeen is overeengekomen in het onderhandelingsresultaat. Zodra de nieuwe cao voor de Verzekeringsbedrijven klaar is, ontvangen De leden die weer van ons. Wij verwachten dat dit in februari of maart zal zijn.

Contact

Per mail kun je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies? Neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. Wij helpen je graag!

Gerelateerde berichten

Verzekeringsbedrijven: Cao update

Met dit bericht informeren wij  je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verzekeringsbedrijven van woensdag 13 december 2023.  Het…

Word gratis lid