De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Verzekeringsbedrijven: Cao update

15 december 2023

Met dit bericht informeren wij  je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verzekeringsbedrijven van woensdag 13 december 2023.  Het goede nieuws is dat we deze ronde stappen naar elkaar hebben gezet en het slechte nieuws is dat we er nog niet uit zijn met elkaar.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Voorstellen

Tijdens het cao-overleg op 13 december zijn we elkaar op een flink aantal onderwerpen genaderd, waaronder het loon. Werkgevers stellen nu 6% voor in combinatie met een cao voor 12 maanden en wij 9% voor een cao van 12 maanden. Wat betreft pensioen onderhandelen we met name nog over de ambitie, de hoogte van de vlakke premie en de bijdrage daarin van werkgevers en werknemers.

Een aantal zaken uit onze gezamenlijke inzet laten we vallen omdat hier geen draagvlak voor is aan werkgeverszijde. Dan moet je denken aan een sport-, reiskosten en thuiswerkvergoeding in de cao. Werkgevers geven aan dat het aan de individuele bedrijven is om hier een aantrekkelijke werkgever in te zijn. Onderwerpen die zijn besproken en ook nog terugkomen, zijn een generatiepactregeling, ontwikkelplan, mantelzorg, 5 mei doorbetaald vrij en een onderzoek naar een mogelijke loonkloof.

Alhoewel we elkaar voor een belangrijk deel tegemoet zijn gekomen, staan er dinsdag 19 december 2023 best nog wat punten op de agenda om over te onderhandelen. Het is het laatst geplande overleg en we gaan zien of we er dan met elkaar uit kunnen komen. Of we er nu uit komen of niet, de cao zal op alle onderdelen ook op 1 januari 2024 nog even van toepassing zijn tot er een nieuwe is.

Contact

Per mail kun je de belangenbehartiger Emanuel Geurts bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies? Neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

Verzekeringsbedrijven: Cao

Met dit bericht informeren wij over de uitslag van de gehouden stemmingen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao voor…

Verzekeringsbedrijven: Een update

In dit bericht informeren wij je over de cao-onderhandelingen verzekeringsbedrijven.   4e ronde cao-onderhandelingen De vorige onderhandeldagen stonden in het teken…

Word gratis lid