De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Verkoop NNIP

02 september 2021

Op 18 augustus is de beoogde koper van NNIP bekend geworden. Vanuit de vele belangstellenden is Goldman Sachs Asset Management (GSAM) de partij met het beste bod.

 

 

In september gratis lidmaatschap? Schrijf je dan snel in.

Wat is de rol van De Unie?

De Unie heeft overleg met NN en met GSAM over de arbeidsvoorwaarden voor de NNIP-medewerkers na de overgang. Dit overleg start medio september. De Unie wil hiervoor graag de mening van de leden werkzaam bij NNIP weten. Ben jij werkzaam bij NNIP? Neem dan contact met mij op.  Je kunt mij, belangenbehartiger Inge de Vries, bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel mij op: 06-5252 2091.

Overlegagenda

Op de agenda staan in ieder geval de volgende onderwerpen:

  • Werkgelegenheid
  • Vestigingsplaats
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Sociaal plan

Maar De Unie kan meer onderwerpen op de agenda zetten. Dit doen wij als leden daarom vragen.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid is een belangrijk onderwerp, niet alleen voor de medewerkers van NNIP, maar ook de medewerkers van andere bedrijfsonderdelen van NN Group die diensten leveren aan NNIP kunnen zich hier zorgen over maken. Het vertrek van NNIP kan dus ruimere gevolgen hebben. Als uit het overleg met NN en GSAM blijkt dat er (op termijn) werkgelegenheidsissues kunnen ontstaan, dan maakt dit het sociaal plan nog belangrijker dan het al is.

Ondernemingsraad NNIP

De ondernemingsraad speelt een belangrijke rol. Zij moeten advies uitbrengen over de voorgenomen verkoop. Ik houd regelmatig contact met de ondernemingsraad van NNIP, het is belangrijk om met de ondernemingsraad informatie uit te wisselen zodat we elkaars positie kunnen versterken.

Contact

Heb je vragen, neem dan contact met mij op via inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid