De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

VDL Nedcar: Beëindiging overleg nieuw sociaal plan

11 april 2023

De werkgever heeft de medewerkers geïnformeerd dat de directie van VDL Nedcar het eerste overleg over een nieuw sociaal plan heeft beëindigd, voordat we konden starten afgelopen week. De reden hiervoor is de inhoud van het pamflet van één van de andere vakorganisaties, dat na ons vorige overleg is gedeeld met haar leden.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Overleg sociaal plan abrupt gestopt!

Volgens de werkgever werd in het bewuste pamflet  het verwijt gemaakt dat de directie van VDL Nedcar zich onvoldoende heeft ingezet voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Dat vindt de werkgever onterecht en om die reden is het overleg abrupt gestopt tot het FNV de verwijtbaarheid intrekt.

We zijn overrompeld!

We zijn overrompeld door dit besluit van de werkgever en we zijn het absoluut niet eens dat het overleg over een nieuw sociaal plan om die reden niet doorgaat. Dat hebben we ook aan de werkgever laten weten.

Vrijheid van meningsuiting!

We vinden dat ieder partij vrij is om zijn/haar visie of standpunt te communiceren over alles, zolang het niet tegen de wet- en regelgeving is in Nederland. Dat is het fundament van onze democratie.

De werkgever mag het natuurlijk niet eens zijn met een visie of  standpunt, maar dat is geen reden om een overleg af te blazen dat over het belang van ongeveer 4.000 medewerkers gaat. De werkgever had ook om een onderbouwing van het standpunt kunnen vragen. Daarom is het voor ons onbegrijpelijk waarom de werkgever het overleg met alle vakorganisaties heeft beëindigd.

Verdere escalatie moet worden voorkomen!!

De Unie roept de werkgever op om zo spoedig mogelijk terug te keren naar de onderhandelingstafel en het overleg voor een nieuw sociaal plan te herstarten met alle vakorganisaties. We moeten alles op alles zetten om verdere escalatie van de ontstane situatie te voorkomen. Niemand heeft hier belang bij en vooral de medewerkers van VDL Nedcar worden hierdoor niet geholpen. Zij worden steeds onzekerder over hun toekomst bij VDL Nedcar.

Een nieuw sociaal plan is noodzakelijk tegen groeiende onzekerheid!

Om die reden moeten we juist haast maken om een nieuw robuust en duurzaam vangnet af te spreken. Dat kan door het huidige sociaal plan aan te passen op onderdelen, waardoor meer regie voor een eigen keuze mogelijk wordt voor de medewerkers over hun toekomstperspectief bij VDL Nedcar.

We gaan de komende dagen ons uiterste best doen om alle partijen weer bij elkaar te brengen. Waar een wil is, is ook een weg! We moeten blijven praten in het belang van alle medewerkers bij VDL Nedcar. Zolang we blijven praten, kunnen we oplossingen vinden voor alle knelpunten!

Vervolgtraject

We blijven je informeren over de verdere ontwikkelingen. Dus blijf onze berichten volgen.

Contact

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid