De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Tuinzaden: Uitslag stemming cao

20 februari 2024

We hebben de stemmen die uitgebracht zijn voor de cao geteld. Het aantal uitgebrachte stemmen was bedroevend laag. Wellicht heeft dit met vakanties te maken, of het moeilijk maken van een keuze of je nu voor of tegen moet stemmen. De uitslag is dat een hele kleine meerderheid, nog geen 1% van onze leden, voor het akkoord is.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Hoe gaat De Unie hier nu mee om?


Formeel hebben we misschien wel een ja, maar is het wel de vraag hoeveel waarde je hieraan moet en mag hechten. In deze gevallen leggen wij het aan ons bestuur voor wat hiermee te doen. Zeker als we ons aantal stemmen vergelijken met de massaal uitgebrachte stemmen van de andere vakbonden. Dan is het de vraag of wij deze cao nu wel zouden moeten tekenen.

Dit heeft door vakanties en drukte iets langer geduurd, excuus hiervoor. We hebben intern besloten dat wij eerst maar een pas op de plaats gaan doen.

Hoe nu verder?


De andere vakbonden hebben een overduidelijke nee gekregen. Zij gaan nu met hun leden in gesprek hoe zij hier mee om willen gaan. Wij willen, zoals gebruikelijk in dit soort gevallen, de andere bonden even de ruimte geven om hun leden te bevragen wat zij willen en hoe ze dit willen bereiken. Het zou dus kunnen dat er acties komen vanuit de andere vakbonden. Wij wachten dit even af en komen bij je terug met welke positie De Unie hierin gaat nemen.

Hoelang dit allemaal gaat duren is de vraag en misschien ook wel vooral afhankelijk van de opstelling van de werkgevers. Als er zo massaal tegengestemd wordt door de werknemers in de sector, is er echt wel iets aan de hand. Hopelijk komen de werkgevers ook tot inzicht en gaan ze de vakbonden tegemoet komen. We wachten het allemaal gespannen af.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, mail me gerust, via Gerard.van.der.lit@unie.nl. Alle beetjes helpen!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid