De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Signify: Stand van zaken cao-traject!

16 januari 2024

Het kalenderjaar 2023 is bij Signify afgesloten met de wetenschap dat Signify niet in wenst te gaan op de gestelde eisen in het gezamenlijke eindbod van de vakbonden en dat een logisch gevolg hiervan betekent, dat er formele ¾-vergaderingen plaats moeten gaan vinden voorafgaand aan een mogelijk actietraject.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

¾-vergaderingen

De planning van deze ¾-vergaderingen was vastgesteld op 11 januari 2024. Voortschrijdend inzicht heeft ertoe geleid dat door de vakbonden is besloten, deze ¾-vergaderingen nog even op te schorten.

Mediation

De vakbonden hebben Signify laten weten dat zij het onderhandelingsproces erg stroef en weinig constructief vinden verlopen. Immers, de nieuwe cao had al op 1 juli 2023 in werking moeten treden en wij hadden nu al een start moeten maken met de cao-onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden vanaf 1 juli 2024. Om deze redenen is aan Signify verzocht een mediationtraject te starten om te zien in hoeverre blokkades kunnen worden weggenomen. Een gezamenlijk gedragen mediator is ondertussen gevonden zodat dit traject kan worden gestart. Dit traject is overigens voor de vakbonden geen excuus om de voortgang van de cao-onderhandelingen onnodig verder te vertragen!

Hoe verder?

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn worden de leden hierover verder geïnformeerd.

Met meer leden kunnen we meer bereiken!

Laat dit bericht ook door je collega’s lezen die nog geen lid zijn bij De Unie en maak hem of haar ook lid. Hoe meer leden hoe meer wij kunnen bereiken voor onze leden in de sector Metaal en Techniek! Je collega’s kunnen zich hier aanmelden.

Contact

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Signify: Wet toekomst pensioenen (Wtp)

In de afgelopen periode hebben we de leden verschillende keren geïnformeerd over de lopende gesprekken met Philips, het Philips Pensioenfonds…

Word gratis lid