De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Signify: nieuwsbrief over mediationtraject

11 april 2024

Zoals je weet zijn wij, Signify en vakorganisaties, in januari gestart met een mediationtraject.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Doel van dit traject was het werken aan onderling vertrouwen, het doorgronden van elkaars belangen en speelruimte. Ook is er gesproken over de communicatie en de wijze waarop de onderhandelingen verlopen. Dit vertrouwen en het begrijpen van elkaars “taal” zijn noodzakelijk om tot constructief cao-overleg te komen. De Unie heeft bij de start aangegeven dat we na afloop van de mediation besluiten of we het cao-overleg weer kunnen oppakken.

De gesprekken hebben in de afgelopen periode op een constructieve en waardevolle wijze plaatsgevonden en hebben aan beide kanten begrip gecreëerd voor elkaars standpunten en tevens nieuwe inzichten geboden.  Zowel de vakorganisaties als Signify hebben zich uitdrukkelijk uitgesproken dat zij zich optimaal willen inzetten voor een nieuwe CAO bij Signify.

De mediation heeft er voor gezorgd dat de onderlinge relatie is hersteld en daarmee is de mediation geëindigd.

Partijen hebben besloten om na de bekendmaking van de kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2024 in mei met elkaar in gesprek te gaan om vast te stellen wat die informatie betekent voor een mogelijk cao-resultaat.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Contact

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met onze belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of op 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Signify: Wet toekomst pensioenen (Wtp)

In de afgelopen periode hebben we de leden verschillende keren geïnformeerd over de lopende gesprekken met Philips, het Philips Pensioenfonds…

Word gratis lid