De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Shell: Resultaat ledenwerfactie en brief aan mevr. M. Michon

19 oktober 2023

Voor de buiten-cao-ers van Shell had De Unie een speciale ledenactie opgezet. De actie liep tot 1 oktober 2023. Een goed moment dus om terug te koppelen wat de ledenactie heeft opgeleverd en welke volgende stap De Unie nu zet.

WORD LID

 

 

Het resultaat van de ledenactie

Het aantal betalende leden bij Shell is door de ledenactie aanzienlijk gegroeid. We hebben nu meer dan 200 betalende leden. Daarnaast hebben we nog steeds een aanzienlijk aantal light-leden. In totaal hebben we bijna 700 leden.

Dit is genoeg reden voor De Unie om zich in ieder geval het komende jaar in te zetten om te proberen een  aantal van jullie arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Wat gaan we als eerste doen?

Op vrijdag 13 oktober 2023 heeft onze belangenbehartiger Hans Korver met onze kaderledengroep om tafel gezeten om te bepalen wat onze eerst volgende stap is en wat voor ons de hoofdpunten zijn die we met Shell willen bespreken.

We vinden het van belang om serieus in gesprek te geraken met de HR-directie van Shell. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat ook de buiten-cao-ers een loonontwikkeling doormaken die minimaal de inflatie compenseert. We vinden het cruciaal dat dit een structurele afspraak wordt en niet dat we elk jaar moeten afwachten welke loonsverhoging Shell in petto heeft voor de buiten-cao-ers. Verder vinden we het belangrijk dat de cao-populatie en de buiten-cao-ers op een aantal onderdelen dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen, in ieder geval voor wat betreft de structurele loonontwikkeling. Iedereen bij Shell draagt immers bij aan het bedrijfsresultaat.

In deze brief hebben we de HR-directie van Shell uitgenodigd om met ons hierover in gesprek te gaan. We zijn benieuwd of Shell serieus in wil gaan op de behoefte die bij veel buiten-cao-ers leeft om bepaalde arbeidsvoorwaarden – maar vooral de jaarlijkse loonstijging – structureel te verankeren.

Zodra er een reactie van Shell ontvangen is volgt er informatie daarover.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met hans.korver@unie.nl en op 06-52522073.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid