De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Philips: Ledenraadpleging eindbod cao

21 februari 2023
Philips High Tech Campus Eindhoven

Na onze ledenbijeenkomsten over de uitkomst van de eerste inhoudelijke cao-onderhandelingsronde, hebben we afgelopen week opnieuw onderhandeld met je werkgever. Na zeer intensieve onderhandelingen heeft Philips besloten om een eindbod te doen. Lees hier het eindbod.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Als reden voor haar lage bod geeft de werkgever aan dat er geen financiële ruimte meer is om een beter bod te doen voor een nieuwe cao. Dat komt door de tegenvallende bedrijfsresultaten van Philips.

Eindbod

Er ligt nu een eindbod voor een cao van 20 maanden waarbij de lonen pas op 1-8-2023, dus over 7 maanden, met een magere 4% verhoogd zouden worden. De volgende loonsverhoging zal weer 1 jaar later zijn, maar dan met 3%. En een eenmalige uitkering van € 900,- bruto in mei 2023.

Teleurstellend!

We zijn erg teleurgesteld dat de werkgever op deze manier niet verder wil onderhandelen en hiermee de deur dichtgooit voor het bereiken van een beter resultaat van jouw arbeidsvoorwaarden.

Negatief advies

Helaas kunnen we dit eindbod niet anders dan met een negatief advies aan de leden met een Compleet of Extra lidmaatschap voorleggen. Want een loonbod minder dan 6% op jaarbasis is voor ons niet aanvaardbaar, zoals we die in onze eerdere nieuwsbrieven en ook tijdens de ledenbijeenkomsten hebben aangegeven.

Naast het hierboven vermelde loonbod van de werkgever werden bijna al onze andere voorstellen over andere onderwerpen afgewezen. Voor de duidelijkheid kan je hier onze voorstellenbrief nog een keer nalezen.

Stemmen

De leden van De Unie met een Compleet of Extra lidmaatschap hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen over het eindbod. Zij kunnen hun stem uitbrengen tot en met 6 maart 2023, 17.00 uur. Wil je ook meestemmen over  het eindbod? Meld je dan nu hier aan voor het Compleet of Extra lidmaatschap.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Suat Koetloe via suat.koetloe@unie.nl of bel 06-5252 2061.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid