De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Nouryon: stemmen over de nieuwe cao

24 januari 2024

Vorige week en op 22 januari 2024 hebben wij in een viertal informatiebijeenkomsten het cao-onderhandelingsresultaat Nouryon van 12 december nader toegelicht. Een resultaat, waarbij het gaat om het totaalpakket, dus ook een sociaal plan, een RVU (bedrijfs-AOW) en een nieuwe cao.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wij denken dat we door het pakket aan afspraken, de inflatieachterstand van de afgelopen cao in belangrijke mate hebben kunnen compenseren. De gecombineerde afspraken rondom het loon, een nominale en een procentuele verhoging, heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. De lagere loonschalen ontvangen daardoor een hogere loonsverhoging dan de hogere loonschalen; een effect waartegen wij deze keer, gezien de hoge inflatiecijfers, geen principieel bezwaar tegen hebben gemaakt.

Stemmen

Wij dringen de leden erop aan dat zij stemmen, ongeacht of je voor of tegen bent; maak gebruik van je stemrecht omdat je vakbondslid bent. Stemmen kan tot en met 31 januari 2024. Op 2 februari zullen wij de uitkomst bekend maken. Zolang de vakbonden de uitkomst nog niet bekend hebben gemaakt, is er nog geen sprake van een cao en zal de loonsverhoging nog niet betaald worden.

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Het resultaat kun je hier lezen en hier de rekensheet bekijken.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Jan Admiraal via jan.admiraal@unie.nl en/of telefonisch via 06-5252 2048. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Nouryon: cao 2024/2025

Van de uitgebrachte stemmen bij De Unie heeft bijna 90% ingestemd met het resultaat CAO Nouryon 2024/2025.   Dat betekent…

Fibrant – Cao 2024-2025

Per 1 juli 2024 zullen er weer nieuwe afspraken gemaakt moeten zijn over de arbeidsvoorwaarden. Dan is namelijk de cao…

Word gratis lid