De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: verslag periodiek overleg 6 januari 2021

12 januari 2021

De Unie heeft regelmatig overleg met de werkgever over de actuele ontwikkelingen bij NN-Group. Het laatste overleg had plaats op 6 januari 2021. Hieronder lees je wat zoal besproken is tijdens dit overleg. Daarnaast geef ik, belangenbehartiger Inge de Vries, informatie over andere actualiteiten die voor jou van belang kunnen zijn.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel hier in. Je ontvangt dan gratis alle updates over de ontwikkelingen bij NN gewoon in je mailbox!

Functiehuis onderhoud

De Unie heeft met NN afgesproken dat er jaarlijks onderzocht wordt welke functiebeschrijvingen geactualiseerd moeten worden. We willen er graag zorg voor dragen dat de functiebeschrijvingen bij de tijd blijven zodat medewerkers de ontwikkelingen in hun functie ook goed kunnen volgen. De belangrijkste reden waarom er bij de recente invoering van het nieuwe systeem van functiewaardering zulke grote veranderingen ontstonden was omdat de actualisering van de functiebeschrijvingen de jaren daarvoor veronachtzaamd was. De Unie wil dit niet nog een keer laten gebeuren. De Unie kan zelf ook functies aandragen voor de jaarlijkse review. Dit doen wij op verzoek van leden. Denk je dat jouw functie hiervoor in aanmerking komt, neem dan uiterlijk maandag 18 januari 2021 contact op met mij via onderstaande contactgegevens.

I-lead profiel

NN-Group heeft een nieuw competentieprofiel ontwikkeld. Als je wilt onderzoeken welke competenties voor jouw functioneren belangrijk kunnen zijn dan kan dit I-lead profiel je helpen. Je kunt het gebruiken als hulpmiddel bij het opstellen van je goalsettingsgesprek. Informatie over I-lead en de daarvan afgeleide NN-competenties vind je op SAM.

Reorganisaties

NN heeft het afgelopen jaar een aantal reorganisaties in gang gezet. De collega’s die hierbij boventallig worden, krijgen natuurlijk ondersteuning vanuit het sociaal plan. Helaas lukt het niet iedereen om tijdig een andere baan te vinden. De arbeidsmarkt zit momenteel niet mee. Ben je boventallig en heb je vragen over de sociale zekerheid, dan kun je een beroep doen op het Service Center van De Unie via e-mail sc@unie.nl, bel 0345-851 963 of stuur een bericht via de chatfunctie op www.unie.nl.

TPOW

Door De Unie is een enquête uitgezet over tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Deze enquête wordt al goed ingevuld. Dit is belangrijk want er wordt nu onderhandeld over jouw toekomstige reiskostenvergoeding en jouw thuiswerkregeling. De Unie wil graag weten wat de leden op dit gebied van ons verlangen. Heb jij je de enquête al ingevuld? Doe dit anders alsnog hier.

Volgende periodiek overleg

Het volgende periodiek overleg is op 17 februari 2021. We bespreken dan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Vitaliteit
  • Participatie
  • Review functiehuis
  • Update covid 19-maatregelen

In het periodiek overleg van 31 maart 2021 bespreken we in ieder geval de resultaten van de jaarlijkse beoordelingsronde.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel of app naar: 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid