De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Verslag periodiek overleg 11 oktober 2023

12 oktober 2023

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met NN. We bespreken de gang van zaken bij het bedrijf, zoals reorganisaties en het bedrijfsresultaat. We bespreken de uitwerking van de cao-afspraken en bereiden de volgende cao voor.

Word gratis lid!

 

Het periodiek overleg van 11 oktober 2023 was betrekkelijk kort. De focus van cao-partijen ligt momenteel bij de cao-onderhandelingen.
We hebben wel gesproken over het beleidsvoornemen van NN om Closed Book werkzaamheden te outsourcen. Bij outsourcing gaan medewerkers doorgaans met hun werk mee naar de outsourcingspartner en ook gedwongen ontslagen zijn mogelijk. Hoewel dit beleid nog niet definitief is, zijn veel van de betrokken collega’s ongerust over hun baan en hun perspectief bij NN.
De Unie heeft met NN afgesproken dat in het volgend periodiek overleg dit onderwerp opnieuw op de agenda wordt geplaatst. Het volgende periodiek overleg is op 22 november 2023.

Activiteiten De Unie

De Unie probeert leden op verschillende manieren bij te staan. Collectief door te onderhandelen over het sociaal plan. Individueel kunnen leden die boventallig dreigen te worden kunnen een beroep doen op de juristen van De Unie.  De Unie vindt het ook belangrijk dat leden zich kunnen ontwikkelen, ook daarbij bieden we onze leden hulp.

Uitnodiging ledenvergadering sociaal plan

De Unie organiseert op woensdag 18 oktober 2023 een medewerkersbijeenkomst over het sociaal plan. NN wil in het kader van de cao-onderhandelingen het sociaal plan in lijn brengen met de sociaal plannen bij vergelijkbare bedrijven. Dit zal geen positieve ontwikkeling zijn. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de online vergadering.

Gratis loopbaantraject

De Unie komt niet alleen voor jouw belangen op tijdens de cao-onderhandelingen. Wij helpen leden ook met professioneel advies in het kader van hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. In goed overleg met NN kan De Unie haar leden een gratis loopbaantraject Werkprikkel aanbieden (beperkt aantal). Het aanbod wordt verzorgd door onze partner, Value9. Meer informatie kun je hier lezen. Op deze site kun je je ook inschrijven. Werk je bij de closed book organisatie en wil je je oriënteren op vervolgstappen. Werkprikkel is een goed begin.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl.

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid