De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Verslag over cao 8 maart 2022

10 maart 2022
Nationale Nederlanden vakbond De Unie

Op dinsdag 8 maart 2022 hebben we weer cao-overleg gevoerd. Net als in het overleg van 23 februari 2022 hebben cao-partijen zich geconcentreerd op de overige onderwerpen. Alle onderwerpen die nog op tafel liggen, met uitzondering van salaris en sociaalplan. Ook pensioen is niet aan de orde geweest omdat dat neergelegd is bij de pensioenwerkgroep.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Voortgang

In de onderhandelingen hebben we voortgang bereikt op een aantal onderwerpen.

 1. We verwachten overeenstemming te kunnen bereiken over vitaliteitsverlof;
 2. We verwachten overeenstemming te kunnen bereiken over een methode om sneller door de salarisschalen te kunnen groeien.
 3. We hebben uitgebreid het onderwerp duurzame inzetbaarheid besproken. De vakorganisaties willen in dit kader twee concrete doelen bereiken:
 • Vacatures in laten vullen door interne medewerkers.
 • Bovenschalige medewerkers in staat stellen toe te groeien naar een functie die past bij hun salarisniveau.

NN zit meer op de lijn om een algemeen duurzaam inzetbaarheidsbeleid te voeren. De afgelopen jaren is dit beleid ook vormgegeven, NN biedt goede instrumenten aan, maar het komt niet terecht bij de medewerkers die het nodig hebben.

 1. De invulling van de werkcode (gelijkwaardige behandelingen van flexkrachten) houdt NN Groep en vakorganisaties verdeeld. Het is niet duidelijk of we dit onderwerp naar tevredenheid van vakorganisaties kunnen regelen.
 2. We bespreken ook het onderwerp aanvulling bij (gedeeltelijk) arbeidsongeschiktheid. We onderzoeken met name of het voor de medewerkers beter is als we dit in een verzekering onderbrengen. De optie om dit via een verzekering te voorzien blijkt ingewikkelder te liggen dan we eerst hadden gedacht.
 3. De overige thema’s zijn niet direct arbeidsvoorwaardelijk van belang.

Loon, sociaal plan, pensioen

Het hart van een cao-akkoord zijn de onderwerpen loon, sociaal plan en pensioen. Pensioen bespreken we in de pensioenwerkgroep. Dit is een taai onderwerp waar we regelmatig geconfronteerd worden met nieuwe vraagstukken.

Volgende week ontvang je een pensioennieuwsbrief van De Unie.

Agenda

 • 15 maart: pensioen werkgroep
 • 22 maart: pensioen TV
 • 29 maart: pensioen werkgroep
 • 31 maart: cao-overleg

In de vergadering van 31 maart moet De Unie beoordelen of het resultaat dat we kunnen bereiken voldoende is om positief aan de leden voor te leggen. We hebben in de ledenvergaderingen aangegeven wat we verwachten dat op gebied van salaris haalbaar is. In de ledenvergaderingen werd daar niet positief op gereageerd. De Unie werkt er tot en met 31 maart hard aan om voor jou het beste resultaat te bereiken wat mogelijk is.

Wat kun jij doen?

Je kunt helpen. Dit kan door het onderwerp salarisverhoging bespreekbaar te maken in je team. Zo maak je je collega’s bewust van de cao-onderhandelingen. En je brengt de boodschap over aan NN dat werknemers een salarisverhoging nu belangrijk vinden. Ik krijg veel inspirerende voorbeelden van collega’s die dat gedaan hebben. En die daar veel waardering van hun collega’s voor hebben gekregen. Heb je ideeën hoe we het belang van een goede cao bij je collega’s en bij NN duidelijk kunnen maken? Of wil je hierover meedenken in onze klankbordgroep? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries.

Contact

Heb je vragen over dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel via telefoonnummer: 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid