De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Uitslag thuiswerk- en reiskostenvergoeding

23 maart 2021

De uitslag van de stemming over de thuis- en reiskostenvergoeding is bekend. Een ruime meerderheid van de leden heeft voor gestemd. De Unie geeft deze positieve uitslag door aan NN.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Uitslag De Unie

89% van de stemmers heeft voor gestemd

8% van de stemmers heeft tegen gestemd

3% van de stemmers heeft zich onthouden

Het is fijn dat zoveel leden tevreden zijn met het resultaat en dit ook laten weten.

Toelichting bij de uitslag

De leden die tegen hebben gestemd geven hiervoor verschillende redenen. Maar ook leden die vóór hebben gestemd vragen soms om aandacht voor onderdelen van de regeling.

  • De beperking van de reiskostenvergoeding op 50 kilometer enkele reis bij eigen vervoer wordt als erg onredelijk ervaren. Mensen die een langere afstand woon-/werkverkeer afleggen doen dit vaak niet uit eigen keuze, maar omdat hun werklocatie verplaatst is. Het voelt onredelijk dat het besluit van de werkgever om te reorganiseren leidt tot een kostenstijging bij medewerkers.
  • De thuiswerkvergoeding wordt door enkelen als onvoldoende gezien, zij wijzen erop dat de kosten van het thuiswerken hoger zijn dan € 30,- per maand, en of dat de besparingen voor werkgever aanmerkelijk hoger zijn.
  • Er zijn bedenkingen bij de voorschotregeling omdat NN maar een beperkt aantal kantoormiddelen voorschiet. Heb je andere middelen aangeschaft, dan moet de werknemer deze voorschieten.

Dit zijn aandachtspunten die De Unie in het cao-overleg kan meenemen.

Aansluiting bij andere overleggen

De regeling thuiswerk- en reiskostenvergoeding is uitsluitend een financiële regeling. Er zijn echter nog veel meer belangrijke afspraken die gemaakt moeten worden over het combineren van op kantoor werken met vanuit huis werken. Deze onderwerpen bespreekt NN met de centrale ondernemingsraad. We volgen dit proces nauwgezet. Ook het ontbreken van duidelijkheid over de lease-regeling is voor leden een punt van zorg.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met belangenbehartiger Inge de Vries via e-mail inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid