De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Petitie arbeidsvoorwaarden NN

30 november 2021

Petitie arbeidsvoorwaarden

Als belangenbehartiger Inge de Vries krijg ik van veel leden de vraag hoe het staat met de petitie. De gezamenlijke vakorganisaties hebben tot nu toe meer dan 2.200 handtekeningen verzameld.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

We hebben aan NN gevraagd om een afspraak met de heren Bosklopper en Van Riet van de directie van NN Group Netherlands. We willen hen de petitie en handtekeningen aanbieden en toelichten wat de werknemers van NN belangrijk vinden.

NN heeft ingestemd met een gesprek en zoekt naar een datum.  Tot die tijd houden we de petitiepagina open. We willen graag over de 2.500 heen. Heb je de petitie nog niet onderschreven of heb je collega’s die zich nog niet hebben uitgesproken? Zet dan hier je handtekening.

De berichten die medewerkers inmiddels op SAM plaatsten in reactie op het daar gepubliceerde interview met Tjeerd Bosklopper en Leon van Riet zijn ook duidelijk. De collectieve salarisverhoging is een belangrijke wens van de medewerkers. En voor een grote pensioenaanbieder als NN is het onbestaanbaar dat ze de eigen medewerkers geen fiscaal maximaal pensioenopbouw kunnen bieden. Deze berichten op SAM zetten meer druk op het bedrijf om een nieuwe opening voor de onderhandelingen te zoeken.

Pensioen PFI

Pensioen is een belangrijk onderhandelpunt de komende tijd. Veel leden hebben een deel van hun pensioen opgebouwd bij PFI (Pensioenfonds ING).

In het voorjaar van 2022 vinden de verkiezingen plaats voor het nieuwe verantwoordingsorgaan (VO) van PFI. Het VO oordeelt over het beleid en het handelen van het Algemeen Bestuur van het Fonds en ziet toe op de uitvoering. Het VO heeft bovendien adviesrecht over bijvoorbeeld het communicatiebeleid en de vorm en inrichting van het intern toezicht. Het nieuwe VO zal bestaan uit:

  • Twee leden namens de werkgevers (ING Bank en NN Group);
  • Drie of vier zetels voor de (actieve) deelnemers (minimaal één zetel ING Bank en minimaal één zetel NN Group);
  • Vier of vijf leden namens de pensioengerechtigden (minimaal één zetel (ex)ING Bank en minimaal één zetel (ex-)NN Group.

De verkiezingen betreffen de zetels voor pensioengerechtigden en actieven. De exacte verdeling van de zetels is afhankelijk van het aantal pensioengerechtigden en actieve deelnemers op 31 december 2021. De zittingstermijn is in principe vier jaar. Opgeven kan nog tot het eind van het jaar. Heb jij hier belangstelling voor? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met mij op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gratis loopbaanscan

Heb jij je al opgegeven voor de gratis loopbaanscan? Informatie vind je hier.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group

NN Group: standpunt DLPF

Het uitgangspunt van de Wtp is dat ook gesloten pensioenfondsen overgaan naar de nieuwe wetgeving. De Unie heeft overleg met…

Word gratis lid