De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Is er voortgang bij het cao-overleg?

18 januari 2022

Cao NN?

De cao-onderhandelingen zijn in 2021 opgeschort omdat de visie op collectieve salarisverhoging van vakorganisaties enerzijds en werkgever anderzijds zo ver uit elkaar liggen dat het niet realistisch is om door te onderhandelen. Om te onderbouwen dat De Unie niet namens zichzelf, maar namens een brede groep medewerkers spreekt, is een petitie georganiseerd.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Petitie

De petitie van de vakorganisaties gezamenlijk is door 2.373 NN-medewerkers ondertekend. Wij hebben deze petitie eind 2021 aangeboden aan het management NN Nederland. In het gesprek met Leon van Riet en Tjeerd Bosklopper is gesproken over de cao en de belangrijke wens van vakorganisaties (namens de medewerkers) om een collectieve salarisverhoging overeen te komen.

Informeel overleg

We verkennen informeel met de onderhandelingsdelegatie van NN of het zinvol is de onderhandelingen weer te heropenen. Wij vinden het alleen zinvol als er een reële kans bestaat dat we een goede cao voor jou kunnen afsluiten. NN kan beperkte ruimte bieden voor collectieve salarisontwikkeling. We betrekken ook andere belangrijke onderwerpen in de verkenning, zoals het sociaal plan en het pensioen. We willen voor 1 februari de informele fase afsluiten. Na 1 februari 2022 kun je meer informatie van De Unie tegemoet zien.

Pensioen

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Door de lage rente en de vaste premie van 30% moet het pensioenfonds een opbouwkorting toepassen, en is de indexatie beperkt of afwezig. Veel leden hebben aangegeven ontevreden te zijn over de pensioenregeling. Om deze reden is ook besloten het overleg in de werkgroep Pensioen wel voort te zetten, ondanks het stilleggen van de cao-onderhandelingen.

Pensioencommunicatie

De werkgroep Pensioen heeft een enquête opgesteld. Deze ontvang je donderdag 20 januari 2022. Ik, belangenbehartiger Inge de Vries, vraag je deze enquête in te vullen omdat je hiermee de werkgroep een stap verder helpt.

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of app via 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid