De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

29 augustus 2023

Op 26 juli 2023 heb je de concept-voorstellenbrief van De Unie ontvangen. Wij hebben al veel reacties ontvangen van leden. Dat zo goed gereageerd wordt, betekent dat de cao-onderhandelingen voor veel leden belangrijk zijn.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Waar reageren de leden op?

De belangrijkste onderwerpen waar de leden op reageren zijn:

  • Structurele salarisverhoging
  • Kostenvergoedingen
  • Generatieregeling

We hadden verwacht dat de salarisverhoging voor veel leden een belangrijk onderwerp is. De vorige cao is afgesloten voordat de inflatie zo sterk is gestegen. De cao’s die later zijn afgesloten kennen doorgaans een sterkere salarisstijging. Inmiddels heeft NN Group de halfjaarcijfers bekendgemaakt. Deze zien er goed uit. NN rapporteert onder andere een sterke groei (bijna 15%) in het operationeel resultaat, een combined ratio boven de 90% en een solvency II ratio boven de 200%. Hopelijk zijn deze cijfers voor NN een aanleiding om de medewerkers ook te laten delen in de goede resultaten.

Hoe verder

Heb jij het formulier over de concept-voorstellenbrief nog niet ingevuld? Dit kan nog tot en met woensdag 6 september 2023. Na deze datum nemen de kaderleden een besluit over de aanpassingen in de voorstellenbrief.

Cao-overleg uitgesteld

We hebben ook slecht nieuws. De werkgever heeft besloten om de cao-onderhandelingen uit te stellen. De afgesproken startdatum, 14 september 2023, is door NN uit de agenda’s gehaald omdat niet alle partijen in staat zijn de voorstellenbrief tijdig te presenteren. De start van het cao-overleg zal nu op 26 september zijn. Het verslag van het eerste overleg ontvang je op 28 of 29 september 2023.

De onderhandelingsdelegatie van De Unie betreurt deze gang van zaken. De voorstellenbrief van De Unie zal in ieder geval op het afgesproken tijdstip gereed zijn.

Contact

Heb je nog verdere vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Inge de Vries (belangenbehartiger). Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid