De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: cao-overleg 5 mei 2021

06 mei 2021

Op woensdag 5 mei 2021 heeft De Unie, samen met de andere vakorganisaties, opnieuw cao-overleg gevoerd met NN. We hebben een lang gesprek gehad. Dit gesprek ging vooral over het onderhandelingsproces. Partijen zijn al lang met elkaar in gesprek zonder dat we voortgang lijken te maken. Voor De Unie is dit niet acceptabel, de leden verwachten van ons dat wij ons inspannen om een cao af te sluiten. Het proces tot nu toe lijkt er meer op gericht te zijn om de verschillen in opvattingen te benadrukken. We hebben intensief gesproken over de ingenomen standpunten, zodat er aan beide zijden beter begrip is voor de achtergronden van deze standpunten. Daarbij kon ook duidelijk worden waar we het wel over eens zijn.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.


Hoe nu verder?

De eerder geconstateerde verschillen zijn niet weg, maar we willen een nieuwe start maken door te onderhandelen vanuit de overeenkomsten die we kunnen vinden. De onderhandelingen zullen niet makkelijk zijn, de werkgever ziet grote uitdagingen vanwege het transformatieproces van de organisatie. Maar we hebben wel afgesproken dat alle partijen de cao-onderhandelingen voeren zonder vooraf vastgestelde dogma’s.

We zetten het overleg voort op 1 juni 2021. Het doel van partijen is om dan elkaar te spreken in een vergaderzaal. De afgelopen maanden hebben we de onderhandelingen online gevoerd en die afstand helpt niet in het proces.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Dit kan door een e-mail te sturen naar inge.de.vries@unie.nl of bel via 06-52 52 20 91.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid