De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: Cao-overleg

08 september 2021

Op 7 september 2021 is het cao-overleg weer opgestart. Hoewel we vol goede moed het overleg weer opgepakt hebben, is er nog geen concrete voortgang te melden. We kunnen arbeidsvoorwaarden identificeren waar zowel vakorganisaties als werkgever verbetering op willen doorvoeren, bijvoorbeeld het systeem van individuele salarisverhoging. Er zijn ook arbeidsvoorwaarden waarover we moeten onderhandelen, pensioen is hier een voorbeeld van. Maar we hebben niet voldoende onderwerpen om een cao-agenda mee te vullen.

Nu maand van de vakbond bij NN, dit betekent gratis lidmaatschap! Schrijf je in.

 

Halfjaarcijfers

Het mooie halfjaarresultaat van NN Group is toegelicht. Hoewel jouw werkgever niet ontkent dat er goede resultaten zijn bereikt, verandert er in de opinie van NN niets aan het eerder ingenomen standpunt. Door onder andere de run-off op het closed book bij NN Life is er volgens NN geen ruimte voor structurele kostenverhogingen. De resultaten die het bedrijf realiseert worden gebruikt om te investeren in het ontwikkelen van nieuwe producten, automatisering, aankopen van andere bedrijven of extra dividend. Maar het resultaat kan volgens NN niet gebruikt worden om de salarissen te verhogen. Wel heeft NN aangegeven bereid te zijn te investeren in ontwikkeling en in het sneller laten doorgroeien van medewerkers in de salarisschaal om daarmee loonverschillen te verkleinen.

Hoe verder?

Op 28 september 2021 is het volgende cao-overleg. We zijn dan een jaar bezig met het overleg.

Een jaar waarin we te weinig voortgang lijken te bereiken.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries via e-mail: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid