De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

NN Group: actualiteiten

30 september 2021

Er zijn de laatste tijd verschillende ontwikkelingen bij NN, die door nieuws over de cao, nog geen aandacht hebben gekregen.

 

 

Je hebt nog een paar dagen om een jaar gratis lid te worden van De Unie. Lid zijn is invloed hebben!

Pensioen

Pensioen is voor medewerkers een zeer belangrijke arbeidsvoorwaarde. Daarom heeft De Unie gekozen de werkzaamheden van de werkgroep Pensioen voort te zetten, ondanks het opschorten van het cao-overleg. Een verslag van de werkzaamheden van de werkgroep ontvang je woensdag 6 oktober.

NNIP

De verkoop van NNIP aan Goldman Sachs Asset Management wordt voorbereid. Er is nog geen definitief besluit, maar er moet al veel geregeld worden. Wij zijn in onderhandeling met de beoogd koper over de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers na de overgang.

NNIP werkt nu een voorstel uit. We beginnen op 12 oktober 2021 met onderhandelingen. Ondertussen hebben de vakorganisaties en ondernemingsraad een enquête onder de medewerkers uitgezet.

Periodiek overleg september 2021

Het belangrijkste onderwerp van het periodiek overleg is de discussie over het hervatten van de werkzaamheden op kantoor. NN gaat nu uit van een maximale bezetting van 20% en wil toewerken naar een maximale bezetting van 40%. Er zijn toegangsregels opgesteld onder het motto van veilig werken op kantoor. Omdat dit een gevoelige kwestie is, buigt de juridische afdeling van De Unie zich over de richtlijnen van NN. We vinden het belangrijk dat jullie grondrechten en het recht op privacy niet worden geschonden. Ook we vinden het belangrijk dat medewerkers zich veilig voelen om naar kantoor te komen.

Ledenvergaderingen

De Unie heeft besloten het cao-overleg op te schorten. Dit besluit is genomen, omdat er na een jaar praten nog steeds geen beweging zit in het besluit van NN om geen collectieve salarisverhoging te willen afspreken. We organiseren nu goedbezochte ledenvergaderingen om de stemming bij de leden te peilen. Ook als je geen lid bent, ben je welkom bij deze vergaderingen. Je kunt je nog aanmelden voor de ledenvergadering van maandag 4 oktober om 16.00 uur. Aanmelden kun je hier doen.

Contact

Als er vragen zijn dan kun je contact opnemen met belangenbehartiger Inge de Vries via inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid