De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MN: Cao 2021

28 mei 2021

Vorige week hebben we de leden geïnformeerd over het koopkrachtverlies dat ontstaat bij het uitblijven van een cao bij MN. Dit koopkrachtverlies bedraagt, bij een verwachte inflatie van 1,9% over 2021, 5,5% over de periode 2010-2021 en 3,3% sinds 2017. Daarnaast hebben ze afgelopen week in het nieuws kunnen lezen dat boodschappen flink duurder zijn geworden.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Een structurele loonsverhoging zorgt ervoor dat je met je salaris, ondanks prijsstijgingen, ongeveer hetzelfde kunt blijven aanschaffen.

Reden en argument

Dat is waarom De Unie en FNV de leden vorige week hebben opgeroepen om te tekenen voor koopkracht. MN heeft deze week aangegeven nieuwe argumenten van vakbonden te willen ontvangen, waarom zij met ons een cao moeten afspreken. Met deze actie willen we MN overtuigen om met ons een cao af te spreken met koopkracht voor alle MN medewerkers.

Teken voor koopkracht

Nog niet aan tekenen toegekomen? Ga dan direct naar teken voor koopkracht en laat MN weten dat ook jij je koopkracht wilt behouden.

Elke collega mag tekenen

Deel dit formulier met de collega’s zodat ook niet leden de petitie kunnen tekenen. Meedoen kan nog tot en met 6 juni 2021.

Contact

Voor vragen neem dan contact met de belangenbehartiger Joop Voesten op via joop.voesten@unie.nl  of bel 06-5380 3935.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

MN: Cao 2021 en verder

Graag wil ik, belangenbehartiger Joop Voesten, laten weten dat we een passend onderhandelingsresultaat bereikt hebben voor de cao van MN….

MN: Cao 2021 en verder

Afgelopen vrijdag, 15 oktober 2021, is er een bijeenkomst geweest tussen werkgeververtegenwoordiging MN en de vakbonden. Dit verkennend, constructief, gesprek…

Word gratis lid