De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT cao 2023

18 april 2023

In dit bericht informeren wij  je over het onderhandelingsresultaat voor de cao MITT en vraag ik jouw stem erover. Verder doe ik een oproep om je kandidaat te stellen voor het Verantwoordingsorgaan Bpf MITT.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Onderhandelingsresultaat

Er waren twee punten, namelijk het loon en het generatiepact waar cao-partijen niet eerder uit konden komen met elkaar. Op maandag 3 april 2023 zijn we wél tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor een nieuwe cao. De drie belangrijkste punten uit het onderhandelingsresultaat zijn:

  • De cao loopt van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023;
  • de schalen en salarissen worden verhoogd per 1 januari 2023 met 6% en per 1 april 2023 met 1%;
  • medewerkers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen per 1 mei 2023 gebruik maken van een generatiepactregeling waar je 80% werkt, 85% salaris krijgt en 100% pensioen opbouwt. Je levert daar wel je leeftijdsdagen en eventuele ploegendag voor in.

De tekst van het volledige onderhandelingsresultaat lees je hier.

Stemming

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen over het onderhandelingsresultaat tot en met maandag 1 mei 2023. Als de leden instemmen, kunnen de salariswijzigingen in de maand mei worden meegenomen. Uiteraard krijg je weer bericht van mij zodra de uitslag van de stemming bekend is.

Vacature lid Verantwoordingsorgaan

Voor het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds MITT zijn we per op zoek naar een nieuw lid. Op de website van het pensioenfonds lees je over de rol van het verantwoordingsorgaan. Als je interesse hebt,  stuur dan een email vóór maandag 1 mei 2023 via emanuel.geurts@unie.nl.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

MITT: Eindbod cao

Met deze nieuwsbrief informeren we je over de uitkomst van de cao-onderhandelingen MITT en vraag en vragen we onze leden om…

Word gratis lid