De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Reactie De Unie op voorstellen ING

10 oktober 2022

De Unie heeft in het cao-overleg het standpunt ingenomen dat het salarisbod van ING te schamel is om de onderhandelingen serieus te gaan starten. ING heeft op 3 oktober telefonisch medegedeeld dat op of voor 12 oktober niet een hoger bod zal worden uitgebracht. Daarop hebben we in overleg met de kaderleden van De Unie besloten het overleg van 12 oktober af te zeggen. We weten immers dat ING geen extra structurele salarisverhoging zal toezeggen. De Unie kan dan beter de tijd van het overleg (woensdagmorgen 12 oktober 2022) besteden aan overleg met de (kader)leden over onze volgende stappen. Inmiddels heeft ING openbaar gemaakt dat ING wel bereid is om de eenmalige uitkering voor een deel van de medewerkers te verhogen.

Word nu gratis light lid van De Unie. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van ING-nieuws!

Activiteiten ten behoeve van een goede cao

De eerste stap is een onderbouwd antwoord op de voorstellen van ING te schrijven. Daar vraagt ING immers om. Hiermee maken we de cao-onderhandelingen transparant voor de leden. Hier kun je de conceptbrief lezen. Onze voorlopige conclusie is: ING biedt naast de structurele salarisverhoging van 2%, een eenmalige uitkering en een verruiming van de mogelijkheid om medewerkers een individuele salarisverhoging binnen de schaal toe te kennen als de medewerker zich horizontaal of verticaal ontwikkeld. Voor De Unie is dit niet een reden om een aanpassing te doen in ons initiële voorstel de salarissen te verhogen met de prijscompensatie plus 1%.

Wil je meepraten, dat kan op woensdag 12 oktober tussen 09.00 en 10.00 uur online. Het is een inloopsessie, schakel in op het moment dat het past in jouw agenda. Schikt dit tijdstip je niet? Geef dan uiterlijk woensdag 12 oktober je mening per e-mail aan één van de leden van de onderhandelingsdelegatie.

Word nu gratis light lid van De Unie. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van ING-nieuws!

Toekomstige activiteiten

Andere stappen waarmee we ING willen bewegen tot een goede structurele salarisverhoging, zijn nog in voorbereiding.

Het volgende cao-overleg is gepland op 20 oktober van 09.00 tot 17.00 uur.

Contact

Heb je vragen over dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen?Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

ING: Verslag Periodiek overleg

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met ING. Wij informeren je over het periodiek overleg van 19 oktober 2023. Vooraf…

ING: Pensioennieuws III

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving….

Word gratis lid