De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Heineken: uitslag stemming bekend

05 februari 2024

De uitslag van de stemming over de cao’s binnen Heineken zijn bekend! De leden van De Unie en MHP Heineken hebben ingestemd met het herziene eindbod d.d. 15 januari 2024. Dit betekent dat er sprake is van akkoord op jouw cao.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Natuurlijk zijn er diverse kanttekening door de leden gemaakt. Deze richten zich vooral op de toekomstige ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor diegene die gaat kiezen voor de MMRP. In de bevestiging van de uitslag van de stemming hebben wij hier aandacht voor gevraagd. Het meest belangrijke hierin is dat wij Heineken gevraagd hebben niet alleen de Wet op de Ondernemingsraden, artikel 27 te volgen, maar ook artikel 32. Dit houdt kort gezegd in dat de medezeggenschap meer invloed heeft over de inhoud van de arbeidsvoorwaarden binnen de MMRP.

Daarnaast hebben wij om blijvende betrokkenheid gevraagd van de MHP Heineken en De Unie inzake de ontwikkeling van arbeidsvoorwaarden voor de groep medewerkers die voor de MMRP kiest.

De leden van de andere betrokken bonden hebben ook ingestemd met het herziene eindbod van 15 januari 2024.

De nabetaling van de cao-afspraken zullen gelijktijdig met het salaris van april 2024 worden uitgekeerd.

Hoe verder

Er staat nog veel te gebeuren. Zoals in het herziene eindbod vermeld is, zal er nog overleg gevoerd worden over de MMRP met de medezeggenschap. Hierbij zullen MHP Heineken en De Unie actief betrokken zijn. Vanzelfsprekend houden wij de leden op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact op met de belangenbehartiger Sjerp Holterman via sjerp.holterman@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Heineken: Info wijzigingen SBR

Woensdagmiddag 12 juni 2024 heeft de eerste SBR-onderhandelingsronde plaatsgevonden. Hierover willen we de leden informeren tijdens een digitale ledenbijeenkomst op:…

Heineken: Ledenbijeenkomst

De leden van Heineken hebben een uitnodiging ontvangen voor het bijwonen van een digitale ledenbijeenkomst samen met de leden van…

Heineken: Vernieuwd eindbod cao

Het is de afgelopen weken stil geweest omtrent de cao-onderhandelingen, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd is! Inmiddels…

Word gratis lid