De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Heineken: Eindbod cao

08 december 2023

Op donderdag 7 december hebben wij de vierde onderhandelingsronde gehad voor de nieuwe cao. De intentie was om er samen uit te komen. Er is geen sprake van een principeakkoord maar Heineken heeft een eindbod geformuleerd. Zowel Heineken, De Unie / MHP en de andere betrokken bonden zijn tot het uiterste gegaan om tot een principeakkoord te komen. Alle partijen betreuren dat dit niet gelukt is, maar zijn in volste overtuiging dat alle partijen het maximale gedaan hebben.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Zoals je weet hebben twee onderwerpen (MMRP en inkomensontwikkeling) prioriteit voor ons. De inhoud van het eindbod op deze onderwerpen is als volgt:

  • Inkomen
    • Per 01-01-2024 biedt Heineken een loonsverhoging van 7%;
    • Per 01-01-2024 zullen de salarissen per maand structureel verhoogd worden met bruto € 50,- (€ 600,- bruto per jaar). Dit bedrag is dus voor iedereen gelijk en daardoor is het lastig om dit in een % uit te drukken.
  • MMRP
    Inzake de MMRP is Heineken er op verschillende onderdelen aan onze wensen tegemoetgekomen. Het belangrijkste om nu te vermelden is dat Heineken de introductie van MMRP uitstelt naar 01-01-2025. Dit houdt automatisch in dat alle medewerkers aanspraak maken op de hiervoor genoemde loonsverhoging ongeacht welke keuze je maakt voor de toekomst om in de cao te blijven of voor de MMRP te kiezen.

Hoe verder

Er wordt nu gewerkt om het eindbod tekstueel uit te werken. Zodra dit gereed is, zullen we het uitgeschreven eindbod toesturen.

Ledenbijeenkomst

We kunnen niet alle details op dit moment toelichten maar willen het totaal toelichten tijdens een ledenbijeenkomst die binnenkort georganiseerd wordt. Hiervoor krijg je een aparte uitnodiging. Tijdens de ledenvergadering zal de onderhandelingsdelegatie verslag doen van de laatste bijeenkomst.

Stemming

Wat vind jij van het eindbod? De leden kunnen hun stem uitbrengen na de ledenvergadering. Zij krijgen daarvoor een aparte uitnodiging.
De onderhandelingsdelegatie legt dit eindbod neutraal aan de leden voor, waarbij wij van mening zijn het maximale resultaat bereikt is. De indruk van de onderhandelingsdelegatie is dat er geen verdere ruimte beschikbaar is om het resultaat te verbeteren.

Als je op voorhand vragen hebben neem dan contact op met de belangenbehartiger Sjerp Holterman via sjerp.holterman@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Heineken: Vernieuwd eindbod cao

Het is de afgelopen weken stil geweest omtrent de cao-onderhandelingen, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd is! Inmiddels…

Heineken: Ledenvergadering

De leden van Heineken zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een digitale ledenbijeenkomst waarin de onderhandelingsdelegatie van De Unie/MHP…

Word gratis lid