De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Heineken: Start cao-overleg

14 oktober 2021

De cao-besprekingen voor de nieuwe cao’s zijn dinsdag 12 oktober van start gegaan. Er werd afgetrapt met een introductie van Magne Setnes (Chief Supply Chain Officer Heineken International), waarin hij een globaal beeld schetste van de afgelopen periode en een blik op de toekomst gaf met zijn zorgen over de snel stijgende kosten van grondstoffen, energie en logistiek en de hoge loonkosten in Nederland benadrukte. Vervolgens hebben partijen, waaronder ook Heineken, elk hun eigen cao-voorstellen nader toegelicht.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Ook ditmaal hebben De Unie en MHP Heineken in het kader van hun nauwe samenwerking weer besloten gezamenlijk op te trekken. Namens De Unie en MHP Heineken hebben we één voorstellenbrief ingediend, gebaseerd op de uitkomsten van het DigiC onderzoek.

De resultaten van deze onderzoeken zijn in de ogen van De Unie en de MHP Heineken nog immer actueel, temeer omdat een aantal belangrijke conclusies in de laatste cao-akkoorden (nog) niet tot vertaling in het arbeidsvoorwaardenpakket hebben geleid. Derhalve vormen de uitkomsten van deze onderzoeken de basis voor de voorstellen zoals geformuleerd in onze gezamenlijke voorstellenbrief. Klik hier voor onze voorstellenbrief.

De voorstellen bestaan uit een centraal deel en een specifiek deel. Het centrale deel bevat onderwerpen die we centraal binnen Heineken willen afspreken. Het specifieke deel behandelt de onderwerpen die we specifiek voor de betreffende entiteit willen afspreken. Voor de cao HNS zijn de specifieke afspraken gelijk aan de centrale afspraken.

Inhoudelijk hebben we nog niet onderhandeld. Maandag 25 oktober zal het overleg worden voortgezet over de centrale onderwerpen.

Ons onderhandelingsteam kent een aantal nieuwe gezichten en bestaat nu uit Sjerp Holterman namens De Unie en MHP, Theo Slof, voorzitter MHP Heineken, de leden René van de Ven en Janine Plaizier van De Unie en August Bekkers en Boudewijn Koster van de MHP Heineken.

Contact

Zijn er vragen dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Sjerp Holterman via e-mailadres sjerp.holterman@unie.nl of bel 06-5252 2030.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Heineken: Vernieuwd eindbod cao

Het is de afgelopen weken stil geweest omtrent de cao-onderhandelingen, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd is! Inmiddels…

Heineken: Ledenvergadering

De leden van Heineken zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een digitale ledenbijeenkomst waarin de onderhandelingsdelegatie van De Unie/MHP…

Word gratis lid