De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Halfjaarcijfers NN

20 augustus 2021

De werkgever NN heeft op 12 augustus 2021 mooie halfjaarcijfers gepubliceerd. Wij worden door veel leden benaderd, telefonisch, per e-mail of via de app. Leden die willen weten wat deze halfjaarcijfers betekenen voor het standpunt van De Unie bij de cao-onderhandelingen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Het standpunt van De Unie is sinds de aanvang van de cao-onderhandelingen duidelijk. NN is een winstgevend bedrijf. De medewerkers, die deze winst mogelijk maken, moeten ook beloond worden voor hun inzet die deze resultaten mogelijk hebben gemaakt. Dit standpunt hebben we gedurende de gehele frustrerende periode van slepend overleg, niet verlaten. De halfjaarcijfers ondersteunen ons ingenomen standpunt.

Nadere analyse

Het is belangrijk om ook te onderzoeken hoe de halfjaarcijfers op de beurs worden ontvangen. En hoe de concurrentie van NN zich ontwikkelt.

De beurskoers van NN ontwikkelt zich positief, de analisten geven (licht) positieve adviezen. Zij verwachten dus dat de aandelenkoers van NN Group zich positief zal blijven ontwikkelen. De analisten zijn positiever over NN dan ze zijn over de Nederlandse concurrentie. Alles wijst erop dat 2021 een succesvol jaar gaat worden. Waar, volgens De Unie, de werknemers ook voor beloond horen te worden.

Cao-overleg

Het cao-overleg wordt voortgezet op 7 september 2021. Doel van De Unie blijft ongewijzigd, een cao die ingaat op 1 januari 2021, met een collectieve structurele salarisverhoging die recht doet aan de inspanningen van de medewerkers.

De looptijd van deze cao zal in ieder geval langer dan één jaar zijn, dit betekent dat we tevens een pensioenafspraak moeten maken, de huidige pensioenregeling loopt af op 31 december 2021. Er is inmiddels een paritaire pensioenwerkgroep van start gegaan die dit deel van de onderhandelingen gaat voorbereiden.

Ook het sociaal plan loopt af op 31 december 2021. Er is nog geen overleg gestart over dit voor veel werknemers belangrijke onderwerp.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries via e-mail: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group

NN Group: standpunt DLPF

Het uitgangspunt van de Wtp is dat ook gesloten pensioenfondsen overgaan naar de nieuwe wetgeving. De Unie heeft overleg met…

Word gratis lid