De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Contractcatering: Cao-onderhandelingen

22 maart 2022

De huidige cao Contractcatering loopt tot 1 april 2022. In een aantal rondes in januari, februari en maart werken we aan een nieuwe cao met afspraken voor verschillende groepen medewerkers. De huidige werknemers die nu vallen onder de cao contractcatering en (nieuwe) werknemers die in de contractcatering én horeca werken. Dit wordt dan de cao Hospitality met een bredere werkingssfeer dan de huidige cao Contractcatering. Sociale partners hebben naast de gesprekken over de hele cao gelijktijdig ook gesprekken over de specifieke situatie en arbeidsvoorwaarden voor de sector inflight.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Laatste loodjes

Op maandag 21 maart 2022 hebben werkgevers en vakorganisaties met elkaar gesproken over de arbeidsvoorwaarden voor huidige medewerkers in de contractcatering en de (nieuwe) medewerkers in de hospitality. Daar zijn we bijna uit en moeten we alleen nog de puntjes op de ‘i’ zetten. We hebben nog finaal juridisch advies tegoed van de werkgroep ‘Werkingssfeer’ en de werkgroep die cao-partijen informeert over een generatiepactregeling voor de sector en de inflight. Sociale partners willen deze graag, alleen moeten we nog advies krijgen over de manier om dit te regelen.

Op de 21e maart hebben we ook onderhandeld over de aparte paragraaf voor inflight. We hebben het voornamelijk over loon en reiskosten gehad. We zetten stappen naar elkaar op deze punten maar daar is nog wel wat werk te doen voordat we daar samen uit zijn. Wordt dus nog vervolgd.

Komen we er niet uit met elkaar, dan is er een reële mogelijkheid dat er géén sector-cao meer komt voor de contractcatering, hospitality en inflight. Werkgevers hebben namelijk het voorbestaan van werkgeversvereniging Veneca verbonden aan het realiseren van de cao hospitality.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de stand van zaken in de onderhandelingen voor de contractcatering/hospitality en de inflight? Ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, ben benieuwd naar jouw mening en input. Graag ontvang ik die via mijn emailadres emanuel.geurts@unie.nl of mobiele nummer 06-5252 2074. Ik verneem graag van je!

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Contractcatering: hospitality en inflight

In dit bericht aandacht voor stichtingen, werkstress, RVU, inflight, cao-onderhandelingen en de jaarlijkse gesprekken en het cateringcongres. Kortom, van alles…

Contractcatering: Update

Met dit bericht informeren wij je over pensioen, RVU, inflightoverleg en de cao-onderhandelingen.   Pensioen Voor de zomer van 2023…

Word gratis lid