De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao-overleg NN-group opgeschort

21 januari 2021

Op woensdag 20 januari 2021 heeft De Unie opnieuw overleg gevoerd met NN-Group over jouw nieuwe cao. Hierin zijn we niet verder gekomen. Graag geef ik jou een update.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel hier in. Je ontvangt dan gratis alle updates over de ontwikkelingen bij NN gewoon in je mailbox!

Verslag overleg 20 januari 2021

In de vorige berichten van De Unie heb je al kunnen lezen dat de onderhandelingen erg moeizaam gaan. De Unie heeft in het vorige overleg samen met de andere vakorganisaties de voorstellen samengevoegd en ingekrompen. We wilden met een gezamenlijk voorstel laten zien dat we serieus werk wilden maken van een tweejarige cao, omdat de éénjarige cao onvoldoende perspectief biedt om er met NN-Group uit te komen. Op 20 januari 2021 heeft jouw werkgever hierop gereageerd. Jouw werkgever concludeert dat er geen overeenstemming bestaat over hoe NN-Group ervoor staat en wat het bedrijf nodig heeft om toekomstbestendig te worden. Daarmee bestaat, volgens jouw werkgever, geen gelijk vertrekpunt om in de onderhandelingen vooruit te komen. Partijen liggen, volgens jouw werkgever, te ver uit elkaar. NN-Group heeft vastgesteld dat er een impasse is bereikt. NN-Group heeft in het overleg nog een keer erop gewezen dat een kostenmatiging noodzakelijk is en dat er alleen ruimte is voor een loonsverhoging als vakorganisaties op andere onderwerpen bezuinigingen afspreken.

Standpunt De Unie

De Unie is, samen met de andere vakorganisaties van mening, dat het niet zinvol is om op deze wijze door te praten. Als de werkgever, ondanks de tegemoetkoming van vakorganisaties, een impasse constateert dan kunnen wij alleen maar vaststellen dat zowel bij een éénjarige als bij een tweejarige cao het wenkend perspectief ontbreekt. Als gevolg hiervan hebben wij werkgevers laten weten het cao-overleg op te schorten, omdat wij de behoefte hebben om met onze leden in gesprek te gaan over de ontstane situatie.

Hoe gaat het verder?

De Unie wil met jou in gesprek. Dit gaan we doen door middel van een enquête en in online ledenvergaderingen. Dit doen we samen met de andere vakorganisaties. Je ontvangt hierover binnenkort meer informatie van De Unie.

Bovendien zullen we je uiteraard blijven informeren over de voortgang van de werkzaamheden van de werkgroep TPOW (Tijd- en PlaatsOnafhankelijk Werken). De werkgroep waarin de vakorganisaties, werkgever en de medezeggenschap vertegenwoordigd zijn, probeert begin maart een gezamenlijk voorstel gereed te hebben.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met mij op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel: 06-5252 2091. Nadere informatie over de ledenraadpleging ontvang je op 26 januari 2021.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid