De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao-overleg NN-group 1 juni 2021

02 juni 2021

Op dinsdag 1 juni 2021 hebben we weer een stap gezet in het cao-overleg. In het vorige cao-overleg is afgesproken om met elkaar over de inhoud te gaan praten, en te focussen op wat ons verbindt. We hopen hiermee nieuw elan in het overleg te brengen en ruimte te creëren bij alle partijen om besluiten te nemen die een cao mogelijk maken.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Verslag 1 juni 2021

In de vergadering van 1 juni hebben vakorganisaties enerzijds en NN anderzijds meer inzicht gegeven in hun overwegingen. Het was een goed gesprek. Er zijn verschillende onderwerpen waar alle partijen een gezamenlijk belang zien.

We delen de mening dat we moeten kijken naar bestaande beloningsverschillen tussen medewerkers in dezelfde salarisschaal. En we willen bekijken of het mogelijk is de doorgroeimogelijkheden in de salarisschaal te versnellen. De Unie heeft er steeds op aangedrongen om de groep medewerkers die al vakvolwassen zijn, maar desondanks nog onderin hun loonschaal worden betaald, extra tegemoet te komen.

Een tweede voorbeeld is het pensioen, alle partijen realiseren zich dat we een serieuze start moeten maken met een onderzoek naar een nieuwe pensioenregeling. De Unie heeft erop aangedrongen om niet alleen de toekomstige regeling te bespreken, maar ook te onderzoeken of het mogelijk is om de opbouwkorting te mitigeren.

Een derde voorbeeld is het verbeteren van de interne arbeidsmarkt. NN wil investeren in het omscholen van medewerkers naar functies waar wel toekomstperspectief is. Dit is ook in het belang van de medewerkers.

Verschillen

Het was een goed gesprek, maar we moeten ook constateren dat er nog veel werk te verzetten is. De collectieve salarisverhoging en het sociaal plan zijn de belangrijkste onderwerpen voor de leden van De Unie en van de andere vakorganisaties. En juist op deze twee onderwerpen is de visie van NN heel anders dan de verwachtingen van de leden. Dit probleem hebben we op 1 juni niet verder uitgediept.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel mij: 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid