De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao-overleg NN-group, enquête en ledenvergadering

28 januari 2021

Schorsing cao-overleg

De onderhandelingen voor jouw cao verlopen niet zoals we gewend zijn. De positie van NN is kort samengevat, dat er geen ruimte is voor kostenverhogingen in de cao en dat cao-partijen zelf het geld moeten vinden voor wijzigingen. Met andere woorden: als vakorganisaties een collectieve salarisverhoging willen afspreken dan moeten wij een bezuiniging elders afspreken. De totale kosten mogen immers van NN niet hoger worden.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel hier in. Je ontvangt dan gratis alle updates over de ontwikkelingen bij NN gewoon in je mailbox!

De Unie heeft oog voor de situatie van NN. Het bedrijf maakt winst, maar is voor een deel van die winst afhankelijk van “closed book”. Deze winst loopt geleidelijk uit de boeken. Een nieuwe strategie is ook om die reden nodig. De nieuwe producten dragen nog niet voldoende bij om in de toekomst het hele bedrijf te dragen. Daarnaast is er sprake van een krimpende markt voor verzekeraars. Voor de lange termijn moet er echt nog wel wat gebeuren. Daarom onderschrijft De Unie ook de nieuwe strategie van NN.

NN is niet het enige bedrijf dat in deze situatie zit, het is de kenmerkende situatie bij bijna alle grote verzekeraars. De vraag van De Unie in het cao-overleg is dan ook: “Waarom kan NN niet wat de andere verzekeraars wel kunnen: Het bedrijf omvormen en de medewerkers belonen voor hun inspanningen?”

Hier komen we met NN niet uit. De cao-onderhandelingen zijn begonnen medio september 2020 en we draaien nog steeds in hetzelfde kringetje rond. Tijd voor een andere aanpak.

Hoe verder?

De Unie wil daarom in gesprek met de leden. Allereerst willen wij natuurlijk weten of jij het eens bent met onze opstelling in de onderhandelingen. Daarom is, in samenwerking met de andere vakorganisaties, een enquête opgesteld. Deze enquête kun je hier invullen. Dit kan tot en met woensdag 10 februari 2021. Je kunt de link doorsturen naar een collega. We willen graag de mening van alle NN-medewerkers hierover horen.

Ledenvergaderingen

Daarnaast organiseert De Unie, samen met de andere vakorganisaties, een serie online ledenvergaderingen. Het doel van deze vergaderingen is inhoudelijk van gedachten te wisselen over de situatie bij NN. Je kunt vragen stellen over het cao-overleg. Heb je tips, dan kun je deze delen met de onderhandelingsdelegaties en met je collega’s.

Meld je aan

Je kunt je hier aanmelden voor één van de volgende vergaderingen:

  • Maandag 15 februari 2021           15.00 tot uiterlijk 17.00 uur
  • Maandag 15 februari 2021           19.00 tot uiterlijk 21.00 uur
  • Donderdag 18 februari 2021        10.00 tot uiterlijk 12.00 uur
  • Maandag 22 februari 2021           10.00 tot uiterlijk 12.00 uur
  • Woensdag 24 februari 2021         19.00 tot uiterlijk 21.00 uur

Voorafgaand aan de vergadering ontvang je een link naar de vergaderomgeving en een agenda.

Contact

Heb je vragen over dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

NN Group: Cao-overleg uitgesteld

Op 27 november 2023 heb ik je geïnformeerd dat op 30 november de laatste cao-onderhandelingen bij NN worden gehouden. Helaas…

Verslag webinar De Unie

De Unie overlegt met NN over de nieuwe cao. Deze onderhandelingen zijn in een eindfase. Na de onderhandelingen van 14…

Word gratis lid