De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Drankindustrie en de Groothandel in Dranken: Witte rook vanuit De Unie voor cao Dranken

23 februari 2024

In onze vorige nieuwsbrief heeft De Unie gemeld dat niet alle vakbonden in konden stemmen met het onderhandelingsresultaat omdat de meerderheid van de leden daartegen was. We hebben hier veel overleg over gehad als vakbonden onderling. De Unie is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we de cao nu toch gaan ondertekenen. De leden van De Unie waren immers in meerderheid voor het onderhandelingsresultaat, maar we hoopte dat alle vakbonden in zouden gaan stemmen. Dit is helaas (nog) niet gelukt.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Waarschijnlijk gaan dus niet alle vakbonden over tot ondertekening. Dit betreuren we uiteraard, maar De Unie is ook van mening dat we niet een hele sector de loonsverhogingen willen onthouden omdat er één partij geen meerderheid heeft om te kunnen tekenen. Daarmee is de nieuwe cao ook direct rechtsgeldig. We hopen dat de cao ook algemeen verbindend verklaard wordt zodat iedere werkgever die onder de cao valt, de loonsverhogingen moet betalen.

We hebben de werkgevers inmiddels op de hoogte gesteld van ons besluit en hopen dat we snel een nieuwe rechtsgeldige cao hebben voor de sector Drankenindustrie en Dranken Groothandel.

We moeten het nog wel eens worden over de definitieve cao-teksten, maar dat lijkt een formaliteit te zijn. Het gaat dan over de implementatie van dit akkoord en een aantal wijzigingen in verband met de veranderende wet- en regelgeving.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Gerard van der Lit via Gerard.van.der.lit@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid