De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Beroepsgoederenvervoer: Derde ronde cao-overleg

07 oktober 2022

Op 6 oktober hebben cao-partijen voor de derde keer onderhandeld over een nieuwe cao. Hoewel partijen uitgesproken hebben snel tot een nieuwe cao te willen komen, valt te vrezen dat werkgeverszijde dit ook wel zegt, maar er niet naar handelt. Integendeel, want na veel wikken en wegen kwam werkgeverszijde met een half procent loonstijging extra om het enorme verschil tussen onze vraag en hun eerste bod te overbruggen…………..

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Wel bood werkgeverszijde een reiskostenvergoeding aan. Weliswaar niet volledig, maar een begin is wel gemaakt. Werknemers hebben, overeenkomstig de geldende fiscale maximum netto kilometervergoeding, met ingang van 1 januari 2023 recht op een reiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer met een maximum van 35 km (enkele reisafstand) onder vermindering van de eerste 10 km. De maximale vergoeding per enkele reisafstand is 25 x € 0,21 = € 5,25. Van deze regeling mag in positieve zin, ten gunste van de werknemer, worden afgeweken.

De Unie heeft haar teleurstelling uitgesproken richting de werkgeversdelegatie en aangegeven dat hun onderhandelwijze op onze achterban geen betrouwbare indruk maakt. Vakbonden hebben op dit punt werkgevers naar huis gestuurd met de opdracht kom 14 oktober met een goed bod!

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger Edith Werger via edith.werger@unie.nl of te bellen met 06-5252 2054.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Beroepsgoederenvervoer: Eindbod

Afgelopen vrijdag (8 december 2023) hebben TLN/VVT, De Unie en de andere vakbonden voor de vierde keer onderhandeld om tot…

Beroepsgoederenvervoer: Tweede ronde 3%

Afgelopen vrijdag heeft de tweede cao-onderhandelingsronde van de Beroepsgoederenvervoer plaatsgevonden. De Unie heeft haar voorstellenbrief ingediend en toegelicht. Onze voorstellenbrief vind…

Word gratis lid