De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Banken: Inventarisatie onderwerpen cao Banken 2023

02 september 2022

De cao Banken expireert op 31 december 2022. Het gaat snel, de huidige cao is dit voorjaar afgesproken. De voorbereidingen voor de volgende cao zijn alweer in gang gezet. De Unie wil de cao-onderhandelingen graag voeren in nauw overleg met de leden. Wil jij je bijdrage leveren aan de cao-onderhandelingen? Wil jij een goede cao helpen afdwingen? Meld je dan aan voor de klankbordgroep van De Unie. In de klankbordgroep geef je mee sturing aan het standpunt van De Unie in de onderhandelingen. Heb jij je al aangemeld? Dit kan nog steeds, stuur een e-mail naar inge.de.vries@unie.nl en word actief.

Wil jij updates over de Algemene Banken cao in jouw mailbox? Schrijf je gratis in!

Cao-onderwerpen

In de komende cao-onderhandelingen zullen twee onderwerpen centraal staan; inkomen en pensioen.

Inkomen

De collectieve salarisverhoging zal het belangrijkste onderwerp van deze onderhandelingen moeten worden. De inflatie in Nederland is ongekend hoog. In de salarisvraag gaat De Unie altijd uit van inflatiecorrectie plus een salarisverbetering. Dit beleid willen wij ook voor de cao 2023 voortzetten. Daarmee zetten wij wel een zeer uitdagende loonvraag in.

De pensioenbepalingen zullen in deze cao-onderhandelingen waarschijnlijk een grote rol gaan spelen. De verwachting is nog steeds dat de Wet Toekomst Pensioenen op 1 januari 2023 van kracht wordt. De aangesloten banken die een pensioenregeling hebben die afloopt op 31 december van dit jaar willen het nieuwe contract laten aansluiten op de nieuwe wetgeving. De cao moet hier nog op worden aangepast. Hier zullen we heel goed over moeten spreken met de werkgevers want het is een ingewikkeld discussie.

Jouw belang

Wat kan er niet ontbreken bij de cao-onderhandelingen. Naast inkomen en pensioen zijn er misschien andere arbeidsvoorwaarden van groot belang.
Ik ben benieuwd naar de alle inbreng. Dit kun je laten weten door vóór 15 september 2022 een e-mail te sturen met het aangegeven onderwerp aan het e-mailadres: inge.de.vries@unie.nl

Wil jij updates over de Algemene Banken cao in jouw mailbox? Schrijf je gratis in!

Contact

Heb je nog andere vragen naar aanleiding van dit bericht? Of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger, Inge de Vries. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel via telefoonnummer: 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Cao Banken: Pensioenoverleg

De Cao Banken kent een zogenaamde minimum pensioenregeling. In de cao is vastgelegd waar de pensioenregeling ten minste aan moet…

Word gratis lid