De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis: cao-onderhandelingen – deel 2

28 september 2022

Op donderdag 22 september was het tweede cao-overleg en de stemming voor het sociaal kader is afgerond. Onze loonvraag is 10% en jouw werkgever beweegt nog niet in de goede richting. Leden hebben in meerderheid voor het sociaal kader gestemd, dat daarmee definitief is.

Ontvang jij onze gratis Arcadis-updates nog niet? Schrijf je dan snel in.

Collectieve loonsverhoging

Bedankt voor alle reacties en het invullen van de enquête! We hebben alle input en de huidige inflatiecijfers meegenomen en we hebben ook gewezen op de stijging in de aandeelhoudersvergoeding. Helaas heeft dit niet geleid tot een overeenstemming over de collectieve loonsverhoging. Arcadis zit nog veel te ver af van onze looneis van 10% om de inflatie te compenseren. Wij willen je daarom vragen de link voor onze enquête breed te verspreiden onder alle collega’s, zodat we kunnen laten zien hoe belangrijk dit is voor de werknemers binnen Arcadis. Deze link kun je delen.

Overige onderwerpen

Het volgende overleg is op 10 oktober 2022. We spreken dan verder over de collectieve loonsverhoging, maar ook over andere onderwerpen. Wat moeten wij bespreken als wij met jouw werkgever aan tafel zitten? Je mag deze nieuwsbrief ook delen met al je collega’s, zodat zij ook van zich kunnen laten horen. Laat het me hier weten.

Individuele loonsverhoging en doorgroeimogelijkheden
Heb jij voldoende ruimte voor een individuele loonsverhoging? Gebruikt Arcadis die ruimte? Kan jij makkelijk doorgroeien in functie en in salarisschaal? Wat gaat daarin goed en wat zou jij graag anders zien?

Continu ontwikkelen
Wij stellen onder andere een persoonlijk ontwikkelbudget voor. Wat is voor jou en je collega’s nog meer belangrijk? Wat vind je van jouw huidige ontwikkelingsmogelijkheden?

Vitaliteit en duurzaamheid
Op dit moment kun je bij Arcadis gebruikmaken van:
* Loopbaan scan
* Financiële scan
* Health & Safety week
* Health & Wellbeing webinars en workshops

Maak jij hier gebruik van en wat vind je van deze instrumenten? Zijn er andere dingen die jij nodig hebt om vitaal en duurzaam inzetbaar je werk te kunnen doen?

Sociaal kader

Onze leden hebben ingestemd met het sociaal kader en de leden van de andere vakbonden ook. Dat betekent dat er per 1 oktober het nieuwe sociaal kader in werking treedt. Hier vind je de volledige tekst.

Contact

Contact opnemen kan door een e-mail te sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl of door te bellen naar: 06-5252 2049.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid