De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Van alles wat

23 maart 2022

In deze nieuwsbrief informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over de stappen op weg naar de cao-onderhandelingen en vraag ik jouw mening over het jaarverslag 2021 en nieuwe purpose van Aegon.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Enquête en medewerkerssessies

Recent ben je gevraagd om via de enquête nieuwe cao en sociaal plan aan te geven welke thema’s je belangrijk vindt en welke onderwerpen volgens jou aan de cao-tafel besproken moeten worden. Maar liefst 46% van de Aegonmedewerkers heeft de enquête ingevuld. De top 3 resultaten zijn: tijd en verlof, hybride werken en vitaliteit en wellbeing. We zien dat medewerkers de financiële compensatie voor het verlies van een baan het belangrijkst vinden bij het sociaal plan. Ook willen medewerkers betrokken worden bij het overleg over de cao en het sociaal plan via intranet en polls. Je kunt alle uitkomsten van de enquête op het intranet van Aegon nader bekijken.

Met die resultaten zijn we op 14, 15 en 17 maart in gesprek gegaan met een aantal (Engelstalige) medewerkers van alle entiteiten in Nederland. Doel was om meer verdieping te krijgen op de resultaten en thema’s als tijd en verlof, hybride werken en vitaliteit en wellbeing. Het waren open en waardevolle gesprekken, die ons helpen op weg naar een nieuwe cao en sociaal plan.

Cao-proces

Om te komen tot een nieuwe cao en sociaal plan per 1 juli 2022 maken we gebruik van een cao-enquête, digitale medewerkersbijeenkomsten, cao-werkgroepen en een externe procesbegeleider. De externe procesbegeleider is inmiddels aangesteld, de cao-enquête 2022 is gedaan en de medewerkersbijeenkomsten zijn geweest. We hebben nog twee cao-werkgroepen te doen en dan kunnen we de 14e april van start met de onderhandelingen voor een nieuwe cao en sociaal plan. Ik kom daar binnenkort nog bij je op terug om jouw input daarvoor op te halen.

Jaarverslag Aegon

Aegon heeft haar verslag over het jaar 2021 uitgebracht. Daarin vind je onder andere informatie over de (financiële) prestaties, strategie, personeel en nieuwe purpose. Meer hierover lees je op https://www.aegon.com/siteassets/iar/2021/aegon-integrated-annual-report-2021.pdf. Doet de bank-verzekeraar het qua prestaties wat jou betreft goed of zijn er zaken die je graag anders zou zien? Kan je je vinden in de focusarea van de Business Environment Scan die Aegon heeft gemaakt? Gaat het inderdaad om de competitie voor talent, stijgende inflatie, duurzaamheid en herstel van de pandemie? Ik ben benieuwd wat jouw mening hierover is. Laat je me die weten?

Purpose & Behaviors

Zoals ook in het jaarverslag vermeld staat, heeft Aegon jou geïnformeerd over haar nieuwe Purpose & Behaviors. Kan je dit toepassen in jouw werk? Geeft dit je richting en ondersteunt het je in de manier waarop je je werk wilt en kunt doen? Wat vind je er van? Ik ben er nieuwsgierig naar.

Contact

Ik ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid