De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: Update adviesaanvraag RTS

30 maart 2021

Op 12 maart 2021 hebben de Unie-leden een bericht ontvangen van De Unie over de aangekondigde reorganisatie bij Aegon.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Tijdens onze ledenvergadering van afgelopen donderdag 25 maart 2021, hebben wij met elkaar van gedachten kunnen wisselen en een eerste reactie kunnen geven.

Behandeling adviesaanvraag

De Unie werkt samen met de ondernemingsraad: de COR om de beste afspraken te maken voor jou en je collega’s. De COR heeft de RTS-adviesaanvraag nu in behandeling.

Verslag ledenvergadering

Voor verschillende leden is een onzekere situatie ontstaan omdat zij weten dat hun functie geraakt wordt in de adviesaanvraag. Ik kan me zo voorstellen dat er behoefte is aan uitleg van het sociaal plan of dat er juridische vragen zijn, hier gaat De Unie bij helpen!

De vragen die naar voren kwamen in de ledenvergadering zet De Unie op de agenda van het periodiek overleg met Aegon (8 april 2021).

Vragen van leden zijn onder andere:

  • De RTS-adviesaanvraag is geknipt in verschillende delen, hoe zien de volgende fasen eruit?
  • Niet in alle gevallen worden medewerkers boventallig omdat hun werk vervalt, in enkele gevallen lijkt het erop dat het werk naar externen wordt verschoven.
  • Klopt de methode van afspiegeling wel? Daar zijn vraagtekens bij te plaatsen.
  • Wil Aegon het aantal gedwongen ontslagen verminderen door vrijwillig vertrek te stimuleren?

Voorbereiding periodiek overleg

Wellicht heb jij ook nog onderwerpen waar je vragen bij hebt. Neem dan contact met mij, belangenbehartiger Inge de Vries, op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel: 06-5252 2091.

Na 8 april ontvangen de Unie-leden een terugkoppeling van dit periodiek overleg.

Mooi scholingsaanbod geheel gratis!

Door de aangekondigde adviesaanvraag denk jij misschien ook na over je toekomst. Wil je je rustig oriënteren, buiten je werkgever om? De Unie biedt momenteel vijf mooie scholingstrajecten aan waarin je samen met een coach gaat werken aan je eigen toekomst. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in je kwaliteiten of ontdek je hoe je impact kunt maken. Wij bieden deze scholing gratis aan. Ben je geïnteresseerd? Kijk op https://www.twst.nl/school/kansrijk-aan-de-slag/.

Sterkte de komende tijd en neem gerust contact op bij vragen!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Word gratis lid